2017/2018 - Szombathelyi SI KA - Vasas Akadémia 44-65
11
May
2018
2017/2018 - Szombathelyi SI KA - Vasas Akadémia 44-65
2018. május 11.  |  12:01
A második játéknap nyitó mérkőzését vívták a csapatok. Jobban kezdett a Vasas, 9-5-re vezettek az elején. Nagy csata zajlott a pályán kevés kosárral. 10-18-as Vasas előnnyel zárult az első etap. A második tíz percben állandósulni látszott a párpontos fővárosi előny, nem tudott közelebb kerülni a Szombathely. A negyed végére még sikerült növelnie előnyét a Sárosi-legénységnek. A szünetben 15 ponttal (21-36) vezetett a Vasas Akadémia. Kiss Kolos kosara nyitotta a harmadik felvonást. A sárga mezes szombathelyiek szívósan küzdöttek ugyan, de nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz, mert támadásban sokszor hoztak rossz döntéseket. Ellenben az angyalföldiek elkapták a fonalat, 24 pontosra duzzadt az előnyük harminc perc elteltével. Az utolsó negyedben már nem nagyon nőtt a differencia, a Vasas rutinosan tartotta a meglévő különbséget. A végeredmény 44-65 lett a Vasas javára.

Edzői nyilatkozatok:

Simon Bence: "Ismét álmosan kezdtük a mérkőzést, csakúgy, mint tegnap. Igen passzív támadójátékkal rukkoltunk elő ezen a reggeli mérkőzésen, ehhez párosult, hogy a Vasas fizikai fölényét nem tudtuk kiegyensúlyozni. Megyünk tovább, a délutáni mérkőzést mindenképpen meg szeretnénk nyerni, négy közé szeretnénk jutni."

Sárosi Bulcsú: "Nagyon örülünk a győzelemnek! A tegnapi naphoz képest előreléptünk, és jobban játszottunk. Öröm még számunkra, hogy a fiatalabb játékosaink éltek a nagyobb játékidővel."

Vármegyei szövetségek