2017/2018 - Debreceni KA - Kiss Lenke KS 68-77
10
May
2018
2017/2018 - Debreceni KA - Kiss Lenke KS 68-77
2018. május 10.  |  19:59
A két csapatnak ez már a második mérkőzése volt a mai napon: a debreceniek győzelemmel, a KLKS pedig vereséggel nyitott. Somi két büntetőjével indult a mérkőzés. Beindult ezután a Kiss Lenke gépezete is, gyorsan átvették a vezetést, debreceni oldalon viszont eleinte csak a már említett Somi jeleskedett. A pestiek pontosan céloztak, 9 pontos előnyre tettek szert. A második felvonásban sem lankadt a Rosta-legények lendülete, Gaál vezérletével meneteltek. Tekintélyesnek mondható 15 pontos Kiss Lenke-vezetéssel zárult az első 20 perc.

Tizenegy ponttal kezdte a harmadik etapot a Debrecen, fel is jöttek 36-40-re. 41-47-nél egy triplával és egy duplával ismét 10 fölé kúszott a vendég előny. Zónával kezdte az utolsó negyedet a Kiss Lenke, ami nem nagyon ízlett a DKA-nak. 56-62-vel mentek neki a csapatok a záró öt percnek. A KLKS azonban a végén még tudott újítani, és 77-68 arányú győzelmet aratott.

Edzői nyilatkozatok:

Cserfalvi István: "Sajnos adtunk egy félidőnyi előnyt az ellenfélnek, szervezettebben játszottak, mint mi. Amikor visszajöttünk egy pontra, valaki mindig akadt nálunk, aki meg akarta nyerni a mérkőzést, természetesen rossz döntést hozott. Ez benne van a játékban, megyünk tovább. Gratulálok az ellenfélnek!"

Rosta Balázs: "Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Debrecennel, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Azért jöttünk, hogy meglepetéseket okozzunk, és ez most talán megtörtént. Dolgozunk tovább, és próbáljuk elérni a célunkat. Gratulálok a Debrecennek!"

Vármegyei szövetségek