2017/2018 - Szolnoki Sportcentrum - Szombathelyi KA SI 38-49
10
May
2018
2017/2018 - Szolnoki Sportcentrum - Szombathelyi KA SI 38-49
2018. május 10.  |  17:59
A házigazda szolnoki csapat is bemutatkozott a szombathelyiek ellen. Az előző meccshez hasonlóan ezen a meccsen is nagy volt a küzdelem. Sokat kapkodtak a felek, és ezzel arányosan sokat is szabálytalankodtak. Igen korán kigyűltek a csapat személyik mindkét oldalon. Egymást múlták felül a csapatok a hibázásban, eszméletlen sok volt a hiba! Mindösszesen 41 pont volt az össztermelés 20 perc után, 20-21-es megoszlásban. A folytatásban a 26. percre sikerült a vendégeknek "elhúzniuk" 4 ponttal, a negyed végére pedig 6 pont lett a különbség. Küzdöttek becsülettel a csapatok, de a célzóvizet még ekkor sem fogyasztották el. Az utolsó felvonásban úgy tűnt, hogy a hazaiak magukhoz térnek, Verba két ziccerével 4 pontra visszajöttek a meccsbe. Ezt követően azonban három szombathelyi dupla következett, ami el is döntötte a mérkőzést.

Edzői nyilatkozatok:

Honti Viktor: "A fő probléma a rutintalanság volt, ennek a társaságnak ez az első döntője, és az első mérkőzésen sajnos teljesen bestresszeltek. Rossz ritmusban játszottunk, nem bírtuk elviselni a külső nyomást, mind a nézők, mind a játékvezetők által. Nagyon agresszív Szombathellyel találkoztunk, a játékvezetők megengedték nekik, hogy verekedőssé tegyék a mérkőzést. Ennek ellenére megérdemelt a szombathelyiek győzelme, mert jobban akartak és jobban is játszottak nálunk."

Simon Bence: "Gratulálok a srácoknak, mindent megtettek a győzelemért! Úgy érzem, hogy minden labdáért küzdöttek, mentek, amíg az erejük bírta. A tornán mindig nehéz az első meccs, ez hatványozottan igaz, ha éppen a hazaiak ellen játszol. A görcsösségünket hamarabb levetkőztük, mint a Szolnok, a büntetődobásoknál viszont megmaradt a görcsösségünk. Tizenöt kihagyott büntetővel nehéz lesz a következő meccset megnyerni. Megyünk tovább, van még két kemény meccsünk, ezeket is szeretnénk megnyerni. További sok sikert a Szolnoknak!"

Vármegyei szövetségek