2017/2018 - Vasas Akadémia - MAFC 68-54
10
May
2018
2017/2018 - Vasas Akadémia - MAFC 68-54
2018. május 10.  |  15:44
Fővárosi csapatok találkoztak a játéknap harmadik mérkőzésén. Az első perctől fogva kőkemény csata zajlott a pályán, viszont elég sok volt a hiba mindkét oldalon. Kétszer tíz perc után még minden nyitott volt, 31-31 volt az eredmény a nagyszünetben.

A fordulást követően folytatódott az öldöklő csata, a negyed végére azonban sikerült a Vasasnak kicsikarnia egy 5 pontos előnyt. Az utolsó negyed már reklamálásoktól sem volt mentes, feszültté vált a mérkőzés. A 35. percben egy triplányi (54-51) volt a különbség. Ezt követően azonban az angyalföldiek Gászner egy és Horváth Hunor három triplájával végleg szertefoszlatták a Vittay-legénység győzelmi esélyeit.

Végig kiélezett, izgalmas mérkőzést láthattak a nézők, a Vasas a kritikus pillanatokban jobban koncentrált, és ezzel megnyerte a mérkőzést.



Edzői nyilatkozatok:

Sárosi Bulcsú: "Olyan volt a mérkőzés, mint amilyenre számítottunk. Nagyon nehéz mérkőzés volt, még ha a végeredmény nem kellőképpen mutatja ezt."

Vittay Ambrus: "Gratulálok a Vasasnak! Sajnálom,hogy a csapatom nem volt eléggé éles. Tudunk ennél pontosabban, okosabban és fegyelmezettebben is játszani. Erre van még négy meccsünk, továbbra sem változtak a céljaink. Holnap új nap, és biztos vagyok benne, hogy egy jobb MAFC-ot fogunk látni."



Vármegyei szövetségek