2017/2018 - Alba Fehérvár - Kiss Lenke KS 81-53
10
May
2018
2017/2018 - Alba Fehérvár - Kiss Lenke KS 81-53
2018. május 10.  |  13:57
Esélyeshez méltóan kezdte az Alba a mérkőzést, gyorsan 8 pontos előnyre tettek szert a fehérváriak. Négy perc elteltével a Kiss Lenke KS is elkapta a ritmust, ezután felváltva estek a kosarak a negyed végéig. A második felvonásban próbáltak a vendégek közelebb férkőzni, de Sodiq-kal nem nagyon tudtak mit kezdeni a palánk alatt. 41-26 volt a félidei eredmény.

A harmadik negyedbe még nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak Góbiék, huszonöt perc elteltével már 22 pontosra hízott az előnyük. Közben az indulatok is elkezdtek forrni, Sodiq kapott technikai hibát. A különbség azonban ezután sem csökkent, végig vezetve, magabiztosan hozta a meccset a Fehérvár.

Edzői nyilatkozatok:

Mathieu Donnard: "Örülünk, hogy túl vagyunk az első mérkőzésen, amely mindig egy stresszes dolog. Ezen sikerült átlendülnünk, örülünk, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott."

Rosta Balázs: "Nagyon örülök, hogy itt lehetünk az Országos Döntőn, és hogy túl vagyunk az első mérkőzésen. Az első mérkőzés mindig nehéz, ezt próbáltuk arra felhasználni, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. Gratulálok a Fehérvárnak, nagyon jó csapat! Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!"

Vármegyei szövetségek