2017/2018 - Debreceni KA - Budapesti Honvéd 81-67
10
May
2018
2017/2018 - Debreceni KA - Budapesti Honvéd 81-67
2018. május 10.  |  11:42
A nyitó mérkőzésen álmosan kezdtek a felek, három perc elteltével még csak 5-2 állt az eredményjelzőn. A debreceniek ébredtek fel hamarabb, a negyed végére 10 pont fölötti előnyt szereztek. A második negyedben ez az előny tovább nőtt, a Honvéd zónavédekezéssel próbálkozott, kevés sikerrel. 47-31-es debreceni előnnyel vonultak a csapatok a nagyszünetre.

A szünet jót tett a Honvédnak, élesebben jöttek ki a folytatásra, sikerült 10 ponton belülre felzárkózniuk, újra nyílttá téve ezzel az összecsapást. Ezt követően azonban a Cserfalvi-legénység újból magára talált, 20 pontra duzzadt a differencia. Az utolsó negyedben még mozgósította utolsó erőtartalékait a piros mezes pesti csapat, de már csak megközelíteni tudták az ellenfelet.

Összeszedettebb játékával megérdemelten győzött a Debrecen.

 
Edzői nyilatkozatok:

Cserfalvi István: "Nehéz mérkőzést játszottunk a Honvéddal, volt egy kis előnyük, mert az utolsó mérkőzésen kikaptunk tőlük. Most is és akkor is hiányosak voltunk, de a lényeg, hogy győztünk. Azt hiszem, egy kicsit fegyelmezettebben és pontosabban játszottunk náluk. Ők is egy jó csapat."

Fülöp Botond: "Sajnos nem sikerült az első negyedbeli figyelmetlenségeinket a későbbi jó játékunkkal megváltoztatni, ez a mérkőzésünkbe került."

 



Vármegyei szövetségek