2017/2018 - Vasas Akadémia–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 84-68
28
Apr
2018
2017/2018 - Vasas Akadémia–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 84-68
2018. április 28.  |  13:56
Kétségtelen, a Vasas a legszomorúbb az 5-8. helyért pályára lépő csapatok közül, hiszen a fővárosiak komolyabb célokért érkeztek a bajnoki döntőre, és nem múlott sokon a négy közé jutásuk. A csoportmeccsek során nyeretlen Falco megnehezítette a pasarétiek dolgát, tartották a lépést ellenfelükkel, és a második negyed végén egy időkérésnél bizony fel kellett emelnie a hangját Faragó Péter edzőnek.

Az intelmek hatottak, a második félidőben feljavult, és felülkerekedett a Vasas, így vasárnap a Péccsel mérkőzhet meg az ötödik helyért.

Edzői nyilatkozatok:

Faragó Péter: "Nagyon örülök neki, hogy a játékunk színvonala azért nem romlott, és a csapat végig jól játszott. Védekezésben voltak kisebb megingásaink, de a srácokban van annyi büszkeség, hogy az ötödik helyért is hajtunk, akkor is, ha nem sikerült elérni a magasabb célokat. Közel négy hónapos kihagyás után, keresztszalag-műtét előtt Bulyáki Soma sikeres kosárral búcsúzik az utánpótlás évektől."

Svajda Gábor: "Gratulálok a csapatomnak, mert három negyeden keresztül tudtuk tartani a lépést a Vasassal. A negyedik negyedre egy kicsit elfáradtunk, sorsdöntő szituációkban nem tudtunk kellően koncentrálni. Ekkor rossz támadásvezetéseink voltak, és könnyű gólokat kaptunk, ezért is alakult ki a végére nagyobb különbség. Megyünk tovább, készülünk a vasárnapi mérkőzésre, megpróbáljuk legyőzni a Szegedet. Gratulálok a Vasasnak!"

Vármegyei szövetségek