2017/2018 - Debreceni KA–Vasas Akadémia 70-56
27
Apr
2018
2017/2018 - Debreceni KA–Vasas Akadémia 70-56
2018. április 27.  |  21:46
Nem volt túl egyszerű a helyzet a meccs előtt, mert a Vasas győzelme a Nyíregyháza kiesését jelentette volna, viszont ha a fővárosiak 15, vagy annál több ponttal nyernek, akkor az NYSC is elődöntős. Mint ahogy debreceni siker esetén is. Ha a Debrecen hét ponton belül kap ki, akkor csoportelső, és kiesik a Nyíregyháza, 7 és 14 pont közötti Vasas siker esetén a fővárosiak az elsők és kiesik a házigazda.

A csapatok azonban nem számolgattak, hanem játszottak. Volt időszak, amikor a Vasas látszott győztesnek, de a végén a Debrecen felülkerekedett, így örülhettek azok a hazai szurkolók is, akik a helyszínen maradtak - szurkolni az örök rivális Debrecennek. Ezzel kialakult a szombati elődöntő párosítása: Alba Fehérvár-Nyíregyházi SC (14), Debreceni KA-Bp. Honvéd (16).

Edzői nyilatkozatok:

Ráthonyi Tamás: "Az első félidőben nagyon jól dobott a Vasas, mi pedig a védekezést nem találtuk meg. Utána a kettő-hármas zóna a három magassal nagyon ült, és a palánk alól már nem tudtak könnyű kosarat dobni. Megfogtak bennünket a vegyes védekezéssel, de tudtunk gyors indításokat vezetni. Jó meccs volt, de ez a csoportgyőzelem sem jogosít fel bennünket semmire, most kezdődik igazán a bajnokság."

Faragó Péter: "Nagyon sajnálom a vereséget, mert a végére teljesen szétestünk, és most is ugyanazok a hibák jelentkeztek, mint a Nyíregyháza ellen. Egy ideig mi voltunk a jobb csapat, de megint rossz döntéseket hoztunk. Teljesen megérdemelten nyert a Debrecen, és jutott a négy közé. Mindent megpróbáltunk, azt hiszem, némi szerencsénk lehetett volna, de csapatom a teljesítőképessége határán játszott. Ez nem azt jelenti, hogy ennyit tudnak srácok, de az aznapi dobóformán kívül úgy gondolom, hogy mindent megtettek, betartották a taktikai utasításokat, jó szívvel küzdöttek, de nem tudunk mindig nyerni. Sajnálom, mert nem tudunk mindig nyerni, ilyen a sport!"

 

Vármegyei szövetségek