2017/2018 - Falco-Vulcano Egergia KC-Szombathely–Alba Fehérvár 54-80
27
Apr
2018
2017/2018 - Falco-Vulcano Egergia KC-Szombathely–Alba Fehérvár 54-80
2018. április 27.  |  17:22
Az Alba Fehérvár már csoportelsőként lépett pályára, a Falco pedig nem juthatott a négy közé, így különösebb tétje nem volt a mérkőzésnek. A fehérváriak pörögtek fel jobban, és az első félidőben hamar érvényre juttatták tudásbeli fölényüket, de a Falco javára legyen mondva, hogy nem adta fel.

A második félidőben újított az Alba, és növelte előnyét, amivel jól spórolt a mérkőzés végéig. A fehérváriak háromból három meccset nyertek, és csoportjuk élen végeztek, edzőjük, Pethő Ákos pedig zsinórban nyolc győzelemnél tart az országos junior döntőkben, hiszen tavaly hibátlan teljesítménnyel, öt sikerrel vezette bajnoki címig a Nyíregyházát.

Edzői nyilatkozatok:

Svajda Gábor: "Gratulálok az Alba Fehérvárnak a győzelemhez és a csoportelsőséghez! Nekünk tudomásul kell vennünk, hogy fel kell pörögnünk a folytatásra, mert ezzel a hőfokkal, ahogy eddig játszottunk, semmit nem tudtunk elérni. Csakis akkor lehet esélyünk az ötödik hely megszerzésére, ha hajlandóak leszünk csapatként támadni és védekezni is."

Pethő Ákos: "Nagyon jól kezdtünk, de sajnos el is hittük, hogy annyi elég is lesz a győzelemhez. A második félidőben ritmust tudtunk váltani. Gratulálok a Falcónak is, mert szépen küzdött!"

Vármegyei szövetségek