2017/2018 - KA Pécs–Budapesti Honvéd 73–74
27
Apr
2018
2017/2018 - KA Pécs–Budapesti Honvéd 73–74
2018. április 27.  |  15:25
Egyszerű volt a képlet a mérkőzés előtt: amelyik csapat győz, ott van a négy között. Az első félidőt a Pécs zárta előnyösebb helyzetben, öt ponttal vezetett.

A folytatásban nekilátott hátránya ledolgozásához a Honvéd, utol is érte ellenfelét, majd percről percre változott a helyzet. Velerio Bodon Vincent hármasával hat ponttal ugrott meg a Honvéd, de közben Martínez Ralf a kiállítás sorsára jutott, így felcsillant a remény a Pécs számára. Utolsó támadását kosárral fejezte be a Honvéd, így 74-70-re vezetett, Valentino Karanfilovszki 0.7 másodperccel a vége előtt dobott triplája a lényegen már nem változtatott. Hatalmas csatában harcolta ki a Honvéd a győzelmet és a továbbjutást, a srácok meg is kapták érte a jutalomfalatokat a szülőktől a pályára csempészett fánkok formájában.



Edzői nyilatkozatok:

Ivica Mavrenszki: "Gratulálok a Honvédnak, és a legjobbakat kívánom neki az éremcsatákhoz! Rengeteg problémával küzdöttünk a mérkőzés során, elsősorban az ellenfél által szedett túl sok támadólepattanó miatt, de mondhatnám az eladott labdákat vagy a védekezésben elkövetett hibákat is. Még így is nagyon kevésen múlott a győzelmünk."

Losonczy Dániel: "Ezzel a győzelemmel elértük a minimális célunkat, amiért idejöttünk, a négy közé jutást. Ugyanakkor a lehető legnehezebbé tettük a saját magunk számára, többször kellett ezt a mérkőzést megnyerni. Le a kalappal a srácok előtt, mert a szívük a helyén volt a végén, és fantasztikus győzelmet arattunk. Gratulálok a nagyot küzdő Pécsnek is, és sok sikert kívánok számára is a folytatásban!"





Vármegyei szövetségek