2017/2018 - Nyíregyházi Sportcentrum–Debreceni KA 76–85
27
Apr
2018
2017/2018 - Nyíregyházi Sportcentrum–Debreceni KA 76–85
2018. április 27.  |  11:03
Éhgyomorra rangadóval indult a pénteki versenynap, és a nyíregyházi, valamint a debreceni játékosok kezdettől fogva olyan iramot diktáltak, hogy kétséget sem hagytak afelől, a döntőbe vágynak. A Debrecen részéről Godwin Omenaka jelenléte nyomasztó volt a palánk alatt, a hazaiak triplákkal és Mokánszki Máté szorgos pontgyűjtésével igyekeztek kompenzálni az abból fakadó hátrányt. A DKA sem dobta rosszul a hármasokat, így az első negyed döntetlennel zárult. A másodikban azonban meglépett az NYSC, mert Nagy Dániel remekül szállt be a játékba a faultproblémába keveredő Bolden Immanuel helyett, és felbátorodtak a palánk alatt is a nyíregyháziak. A házigazda a debreceni labdavesztéseket is megtorolta, így a nagyszünetben 16 ponttal vezetett.

A második félidőt kosárral kezdte a Nyíregyháza, így 54-36-ra vezetett. Innen fordított a Debrecen 65-61-re, elsősorban Csomor Péter kinti dobásainak köszönhetően. No meg annak, hogy a nyíregyháziak egyetlen negyed alatt 11 labdát adtak el. Az utolsó negyed elején még egyenlített a házigazda, de a végjátékban felülkerekedett a Debrecen, és megérdemelten nyert. A Nyíregyháza az egész bajnoki évben most először kapott ki hazai körülmények között, ráadásul attól a csapattól, amelyet a nyolcas döntő mezőnyében az előcsatározások során egyedüliként győzött le oda-vissza.

Edzői nyilakozatok:

Boczkó Ádám: "Sajnos a Vasas elleni csütörtöki mérkőzés sokat kivett belőlünk, emiatt nem mentek be a külső dobásaink, különösen a második félidőben. Ez okozta a vereséget. Bízunk benne, hogy a Debrecen lendülete az utolsó csoportmeccsre is kitart..."

Ráthonyi Tamás: "Az első félidőben nagyon megilletődötten játszottunk, elsősorban védekezésben, pedig tudtuk, hogy kikre és mire kellene odafigyelnünk. A nagyszünet után lett tartása a védekezésünknek, ez megadta a támadások ritmusát is. Nagy győzelem volt!"

Vármegyei szövetségek