2017/2018 - Vasas Akadémia–Nyíregyházi Sportcentrum 66–70
26
Apr
2018
2017/2018 - Vasas Akadémia–Nyíregyházi Sportcentrum 66–70
2018. április 26.  |  17:35
Két éve ez a két csapat játszotta a kadettbajnokság döntőjét (a Vasas nyert), a mostani junior idény felsőházában is találkoztak egymással, mindkétszer az otthon játszó csapat nyert meglehetősen simán. Ezek után „természetes", hogy ez a meccs szorosan alakult.

Olyannyira, hogy hiába vezetett nyolc ponttal a nagyszünetben a Nyíregyháza, a szívós Vasas felzárkózott, majd a negyedik negyedben egyenlített. Nehezítette a hazaiak helyzetét, hogy kulcsemberei közül Vaskó György a 28. percben, Bolden Immanuel a negyedik negyed elején kipontozódott, mindketten a támadótérfélen elkövetett szabálytalansággal. Pattanásig feszültek az indulatok és az izgalmak, majd átvette a vezetést, és frissebbnek tűnt a Vasas, de Mokánszki Máté és Sitku Márton tartotta az NYSC-t, egy perccel a vége előtt pedig Bodnár Balázs kosarával lett 60-60, ami után már nem találtak be a csapatok, jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban óriási izgalmak közepette, a végén Pollák Balázs büntetőivel biztosította be a győzelmét a címvédő Nyíregyháza, és nagyot lépett a csoportból való továbbjutás felé. 


Edzői nyilatkozatok:

Faragó Péter: "Sajnálom a játékosaimat, de nem mondom, hogy sajnálom magunkat, mert megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből. A Nyíregyháza a hajrára elfáradt, két kulcsembere is kipontozódott, de ezt nem sikerült kihasználnunk, amiért csak magunkat okolhatjuk. Nem dőlt össze a világ, pénteken játszunk két mérkőzést, amelyeken javíthatunk."

Boczkó Ádám: "Nem játszottunk igazán jól, éppen ezért fegyvertény, hogy így is meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Két kulcsjátékosunk korai kipontozódását a beszálló játékosok segítségével tudtuk kompenzálni, a hosszabbításban pedig a szívük vitte előre a fiúkat."



Vármegyei szövetségek