2017/2018 - Debreceni KA–SZEDEÁK 77–61
26
Apr
2018
2017/2018 - Debreceni KA–SZEDEÁK 77–61
2018. április 26.  |  15:01
Az A csoport nyitómérkőzésén a Debrecen ott folytatta, ahol a felsőházi rájátszásban abbahagyta: nagy lendülettel kezdett, támadásai során szépen járt a labda. Hamar meglépett a DKA, de a Szeged nem hagyta magát, kétszer is felzárkózott látótávolságon belülre.

A harmadik negyed elejét aztán megint nagyon megnyomták a hajdúságiak, gyors indításokból szerzett kosarakkal húsz pont fölé növelték a különbséget. A szegediek nem adták fel, szépen küzdöttek, de a Debrecen győzelme teljesen megérdemelt, a mutatott játék pedig szép reményekre jogosíthatja fel Ráthonyi Tamás legénységét. 

Edzői nyilatkozatok:

Ráthonyi Tamás: "Tipikusan olyan meccs volt, amilyen az országos döntők bemutatkozó mérkőzése szokott lenni. Kicsit hektikus, hullámzó volt a játék, a cseréink sajnos nem úgy szálltak be a játékba, ahogy szerettük volna, így többet kellett játszania az alapembereknek."

Simándi Árpád: "Nagyon rossz dobószázalékkal játszottunk, a Debrecen pedig jobb csapat attól, hogy így le lehessen győzni. Mindezek miatt ellenfelünk győzelme nem volt kérdéses."

Vármegyei szövetségek