2017/2018 - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–KA Pécs 66–80
26
Apr
2018
2017/2018 - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely–KA Pécs 66–80
2018. április 26.  |  13:34
Ahogy arra számítani lehetett, nagy csatát hozott a két dunántúli csapat mérkőzése. A szombathelyiek kulcsemberei nem fogtak ki jó dobóformát, ezt kihasználva az egységes csapatjátékot bemutató pécsiek nagyszünetre megugrottak tíz ponttal, amit állandósítani tudtak a harmadik negyed nagy részében is.

Nehezítette a baranyaiak helyzetét, hogy az utolsó játékrész előtt kipontozódott Aleksej Carev. Dancsencs András gyors egymásutánban szerzett duplájával és triplájával a negyedik negyed elején kiegyenlített a Falco (55-55). Ezzel azonban el is lőtte puskaporát - a Pécs, amelyben öten is tíz pont feletti teljesítményre voltak képesek, újra megszerezte a vezetést, és meg is nyerte a meccset a hajrát idegekkel is nehezen bíró, több technikai hibát is begyűjtő ellenfelével szemben.  

Edzői nyilatkozatok:

Svajda Gábor: "Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést. Rögtön tíz pont előnyt adtunk a Pécsnek, nagyszünet után azonban jól folytattuk a mérkőzést. A harmadik negyedben öt pontot sikerült lefaragnunk, majd egyenlítettünk, viszont ott volt három-négy elrontott támadásunk. Nem adjuk fel, megyünk tovább, készülünk a délutáni mérkőzésre. "

Ivica Mavrenszki: "Először is gratulálunk a játékosoknak. Úgy gondolom, hogy az elsőtől az utolsó percig jól kontrolláltuk a mérkőzést, voltak hullámvölgyeink, de végén mi hagytuk el győztesként a pályát. Gratulálok a Falcónak is!"

Vármegyei szövetségek