2017/2018 - Alba Fehérvár - Budapesti Honvéd 81-59
26
Apr
2018
2017/2018 - Alba Fehérvár - Budapesti Honvéd 81-59
2018. április 26.  |  11:05
A wimbledoni tenisztorna sajátossága, hogy a centerpálya első mérkőzését a címvédő játssza. Ez a Nyíregyházán, csütörtökön kezdődő országos junior bajnoki döntőn annyiban valósult meg, hogy a tavaly a Nyíregyházi Sportcentrummal bajnoki címet szerzett Pethő Ákos edző aktuális csapatáé, az Alba Fehérváré volt a nyitómérkőzés.

A fehérváriak a Budapesti Honvéddal találkoztak, és gyorsan nyomát adták annak, hogy nem véletlenül tartják őket az esemény egyik esélyesének. Az Alba meglépett 18-10-re, és a későbbiekben sem adta alább, előnyét fokozatosan növelve magabiztos győzelmet aratott. Az Alba nagyon egységes csapatjátékot nyújtott, tízen is szereztek pontot, és bár a honvédosok lepattanózásban felvették a harcot ellenfelükkel, a rossz dobószázaléknak és a sok eladott labdának köszönhetően végig jelentős hátrányban voltak. A végén talán már a délutáni meccsre tartalékoltak a fővárosiak.


Edzői nyilatkozatok: 

Pethő Ákos: "Jól kezdtük a nyolcas döntőt, a győzelem mellett annak is örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani."

Losonczy Dániel: "Sajnos mi kezdtük úgy a mérkőzést, ahogy az első meccseket kezdeni szokták, megilletődötten, sok hibával. Megérdemelt az Alba győzelme, gratulálok hozzá!"



Vármegyei szövetségek