OSE Lions - Nyíregyháza Blue Sharks döntő lesz a Hepp Kupában
17
Feb
2018
OSE Lions - Nyíregyháza Blue Sharks döntő lesz a Hepp Kupában
2018. február 17.  |  18:17

A Hepp Kupa elõdöntõi nyitották a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa szombati játéknapját, az elsõ összecsapást az OSE Lions és a Salgótarjáni KSE vívta. 

Lelkes szurkolótáboruk ezúttal is az oroszlányiakkal tartott, de tarjáni drukkerek is képviseltették magukat, a hangulattal nem volt gond.

Az elsõ negyed kemény küzdelmet, kevés kosarat hozott - Spagnolo agilis játékának köszönhetõen négy pontos elõnnyel várhatta a második játékrészt az OSE (14-11). A folytatásban Sonyák büntetõivel 22-22-nél utolérte ellenfelét a Salgótarján, Sömenek és Kiss kosaraival azonban egy 10-1-es etapot repesztett Vavra András gárdája, ennek köszönhetõen 36-27-es vezetéssel zárta a félidõt a Lions.


A második félidõt remekül kapta el Sömenek Martin, két triplával és egy 2+1-es akcióval jelentekezett az OSE magasembere pár perc leforgása alatt. Kovács Gábor is algilis volt, betöréseit rendre csak szabálytalanság árán tudták megfékezni a tarjániak. Támadásban e két játékos húzta Vavra edzõ csapatát, védekezésben pedig mindenki odatette magát - egymás után a harmadik játékrészben is 17 pont alatt tartotta ellenfelét az Oroszlány.  A végjátékban bár akadtak szép tarjáni kosarak, nem volt benne Ughy Albert csapatában a fordítás - megérdemelten nyert az 5/5 triplát beszóró, 26 ponttal záró Sömenek Martin vezette OSE Lions, és elsõként jutott a Hepp Kupa döntõjébe.


Salgótarjáni KSE - OSE Lions  66-77 (11-14, 16-22, 13-20, 26-21)

http://netcasting.webpont.com/?huna_cup_85 




A másik ágon a fiatal és tapasztalt játékosok elegyét alkotó Nyíregyháza Blue Sharks mérkõzött az alapvetõen fiatal, de már NB I/A-s rutinnal is rendelkezõ PVSK-Kronosz kiadó csapatával. 
10-9-ig fej-fej mellett haladtak a csaptok, innen futott egy 9-2-t a Blue Sharks, így stabil elõnnyel várhatta a folytatást (22-13). Tíz pont körüli elõnyét a folytatásban is állandósította Sitku Ernõ alakulata, minden pécsi felzárkózási kísérletet sikerrel vertek vissza Bus Ivánék. A 21 pontos Stojanoviccsal bár tartotta a lépést a 20 egységgel záró Antóni, a PVSK fiataljai fontos helyzetekben nem céloztak pontosan, a nyíregyházi fiatalok pedig higgadt magabiztossággal húzták be a derbit, ezzel õk lesznek a másik döntõs csapat a vasárnapi fináléban.


Nyíregyháza Blue Sharks - PVSK-Kronosz Kiadó  83-72 (22-13, 22-18, 22-21, 17-20)


http://netcasting.webpont.com/?huna_cup_86     
 

Vármegyei szövetségek