Játékoskeringő
03
Jan
2018
Játékoskeringő
2018. január 3.  |  05:59
Néhány csapatnál az év vége is fölöttébb mozgalmas volt, a Diósgyőr női csapata két játékost is igazolt, a soproni férfi együttes pedig megvált Európa-bajnokától. Az év végi váltások okai többnyire - de nem minden esetben - sérülések voltak. A Pécsről szezon közben távozó csapatkapitány, a válogatott Raksányi Krisztina pótlására a PEAC-Pécs hazahívta, s szerződtette a december közepéig Lengyelországban, az Engerie Torun csapatában kosarazó Rasheed Ritát.
Mint ismeretes, Diósgyőrben két meghatározó játékos, Nagy Dóra és Monica Engelman is kidőlt a sorból. Nos, Miskolcon sikerült a pótlás, Ashleigh Fontedette személyében amerikai irányítót szerződtetett a DVTK, amely a Pécsről decemberben távozó Raksányit is leigazolta.
Férfi vonalon a sereghajtó Sopron lépett: közös megegyezéssel szerződést bontott az Achlles-sérüléssel bajlódó, s várhatóan csak februárban felépülő Európa-bajnokával, a szlovén Sasa Zagoraccal. A sérülésen túl az is oka volt az SKC lépésének, hogy a négyes poszton Dénes Gábor és Tóth Gergely is sérült - előbbi már edzésbe állt - így az utóbbi mérkőzéseit szerkezeti hátrányból kezdő SKC külföldi erőcsatárt keres. A ZTE férfi együttese pedig elköszönt cserecenterétől, Maurice Jefferstől, akit a dolgok jelen állása szerint zalaiak nem terveznek külföldi középjátékossal pótolni.

Vármegyei szövetségek