Összefoglaló a B Döntőről
02
May
2017
Összefoglaló a B Döntőről
2017. május 2.  |  10:03
Budapesti Honvéd- Tiszaújvárosi Phoenix KK 92-50
A sérülésektől tizedelt Tiszaújvárosiak ellen ponterősen kezdett a Honvéd és az első negyedben tetemes előnyt szorgoskodtak össze a fővárosiak. A Tisza partiak nem adták fel és döntetlenre hozták a második játékrészt. A nagyszünet után újra érvényesült a hosszabb pad és a jobb állomány. A Tiszaújváros csapata becsülettel küzdött, de a háromnapos torna végére elfáradtak fizikálisan és fejben is és a Honvéd így nagy arányú győzelmet könyvelhetett el.
Simon Nándor a Honvéd edzője: -Az elejétől fogva uraltuk a mérkőzést és nyertünk 42 ponttal. A kiemelt bajnokságban sokat fejlődtek a fiúk.
Benőcs Viktor, a Tiszaújváros edzője: -A sok sérült ellenére az elején próbáltunk odafigyelni a mérkőzésre. A háromnapos torna végére elfáradtunk

Atomerőmű SE- ZTE KK 77-87
Két hasonló képességű csapat találkozott, ahol igazi férfias küzdelem folyt a pályán. Felváltva vezettek a csapatok. Az első negyed végén két egységgel a ZTE vezetett. A másodikban a ZTE akarata érvényesült. A paksiak futottak az eredmény után, de amikor felzárkóztak elég volt ez-egy hiba, hogy újra ellépjen a házigazda. A harmadik negyed elejét megnyomta a ZTE és öt perc alatt 16 pontra növelte előnyét. A Paksnak semmi sem sikerült, míg a házigazda fokozatosan elhúzott ellenfelétől. A záró negyedben összekapta magát a Paks és huszáros hajrába kezdett. Amikor tíz ponton belülre zárkóztak mindig akadt egy egerszegi kéz , aki tovább lendítse csapata szekerét. A vége tízpontos megérdemelt zalai győzelem, egy remek mérkőzésen.
Gellér Sándor: - Örömteli, hogy megvertünk egy nagyon jó csapatot és még örömtelibb, hogy végre csapatjátékot játszottunk! Fegyelmezett és jó játékkal sikerült nyernünk.
Morgen Frigyes, a Paks edzője:- Kifejezetten jó és izgalmas mérkőzést vívtak a csapatok. A pontosabban játszó csapat nyert.

 

Alba Fehérvár- Körmendi Törpörödögök 67-73
Két jól felkészített csapat találkozott a torna bronzmérkőzésén. A fehérváriak kezdetek jobban és meg is nyerték az első játékrészt. Lassan ébredt a Körmend és a 15. percben sikerült fordítaniuk, sőt egy nagy rohammal nyolcpontos előnyt szereztek a nagyszünetre. A fehérváriak a nagyszünet után mindent beleadtak és nyomás alatt tartották a körmendieket, akiknek a keze megremegett és a 29. percre elfogyott az előnyük és átvette ellenfelük a vezetést. A záró etap eleje szoros csatát hozott, majd a negyed felétől a pontosabban játszó Körmend eldöntötte a csatát.
Peresztegi Nagy Ákos, az Alba Fehérvár edzője:- Sajnos nem sikerült az utolsó mérkőzésen nyernünk, több apró pici hibánk volt, amit a Körmend kihasznált és így tudottak nyerni. Gratulálok a fiatal csapatomnak a tornán való helytállásért!
Kocsis Tamás:- Gratulálok a csapatomnak a 11. helyhez. Nem volt jó mérkőzés, nehézkesen játszottunk, de jobban koncentráltunk és ezért tudtuk megnyerni a mérkőzést.

PVSK-Panthers - Szolnoki Olaj KK 69-75
Izgalmas csatát hozott a három napos torna, záró mérkőzése. A PVSK kezdett jobban és már 8-2-re is vezettek. Innen ált fel a Szolnok és sikerült is fordítaniuk. A negyed végén a pécsiek koncentráltak jobban és így ők vezettek. A második játékrész elején tartotta az előnyét a Pécs, de a negyed felénél átvette a mérkőzés irányítását a Szolnok és a félidőben már ők voltak előnyben. A nagyszünet után is harcos, kemény meccset játszottak a csapatok. A Pécs futott most az eredmény után. A záró játékrész elején kilenc ponttal meglépett a Szolnok. A PVSK innen is feljött és a végére nyílttá tette a találkozót. Az utolsó percben kettő pontra zárkózott a Pécs, de a pontosabban célzó Szolnok a végén behúzta a mérkőzést.
Földi Sándor, a PVSK edzője: - Igazi döntőt vívtunk a Szolnokkal, ahol végig szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. Gratulálok a fiúknak a teljesítményükért!
Józsa Miklós, a Szolnok edzője:- Gratulálok a fiúknak a győzelemért, egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőznünk a döntőben. Külön gratulálok a különdíjasoknak!


All Star ötös:
Irányító: Mándity Márkó (PVSK-Panthers)
Bedobó: Takács Milán (Alba Fehérvár)
Oroszi Bence (Körmendi Törpördögök)
Center: Taiwo Samuel (Szolnoki Olaj)
Heimann Bálint (PVSK-Panthers)
A torna legjobb játékosa: Taiwo Samuel (Szolnoki Olaj)



Vármegyei szövetségek