Összefoglaló a B Döntőről
29
Apr
2017
Összefoglaló a B Döntőről
2017. április 29.  |  23:18
Alba Fehérvár- PVSK-Panthers 60-81

Nagy küzdelemre volt kilátás a két csapattól, hiszen a szezon során is parázs csatákat vívtak egymással. A pécsiek kezdtek jobba, de a negyed felére kiegyenlítődött a játék. Ezt követően egyre jobban belelendültek a Baranya megyeiek és a negyed végén már biztosan vezettek (19-25). A második negyedben állandósult a 10 pontos pécsi előny, sőt volt, hogy 16-tal is mentek. A nagyszünet után állva hagyta a Fehérvárt a Pécs. Fokozatosan lépett el ellenfelétől a Földi csapat és a negyed végére 22 pontos előnyt szereztek (36-58). A fehérváriak támadásban és védekezésben is elmaradtak a saját szintjüktől. A záró negyedben kiegyenlítődött a játék. Mindkét oldalon harcos, kemény kosárlabdát játszottak a csapatok. A Pécs tartotta a megszerzett előnyét és magabiztosan hozta le a mérkőzést és ezzel a B döntőbe verekedték magukat.

Peresztegi Nagy Ákos, az Alba Fehérvár edzője: - Három negyeden keresztül álmosan és dekoncentráltan kosárlabdáztunk, sok hibával. A negyedik negyedben már nagyjából azt láttam, amit előtte is szerettem volna.

Földi Sándor, a PVSK edzője:- Örülök, hogy sikerült visszavágnunk a korábbi vereségünkért. Védekezésben és támadásban a Fehérvár fölé nőttünk és ez döntőnek bizonyult. Gratulálok a fiúknak!



Körmendi Törpördögök- Szolnoki Olaj KK 46-78

Remekül kezdte a találkozót a Körmend és 7-0-ra meglépett ellenfelétől. Lassan ébredt a Szolnok, de csak megközelíteni tudta a jó ritmusban játszó körmendieket (17-13). A második negyed első harmadában átvette a vezetést a Szolnok. A vasiak a negyed feléig tartották a lépést ellenfelükkel, de a negyed végére érvényesült a Szolnok akarata (29-38). A nagyszünet után állandósult a szolnoki fölény és fokozatosan nőtt a csapatok közötti különbség. A Körmend távoli dobásokkal kísérletezett, de azok kis százalékban sikerültek. A záró negyedre már húsz ponttal vezetett a Szolnok (38-58). Az utolsó negyedben sem változott a játék képe a vasiak csak erőlködtek, míg a szolnokiak könnyedén növelték előnyüket. A vége magabiztos Szolnoki győzelem.

Józsa Miklós, a Szolnok edzője:- A végeredmény nem tükrözi hűen az erősviszonyokat. Idén egyszer nyertünk, egyszer pedig kikaptunk. Ezen a mérkőzésen jobban játszottunk ellenfelünknél és ez döntött. Gratulálok a csapatomnak a döntőbe jutásért!

Kocsis Tamás, a Körmend edzője:- Az első negyedben még fel tudtuk venni a versenyt a Szolnokkal, de a folytatásban kapkodva és indiszponálta játszottunk és így vereség lett a vége.

Vármegyei szövetségek