Kosárlabda Akadémia Pécs - Budapesti Honvéd 65:52
29
Apr
2017
Kosárlabda Akadémia Pécs - Budapesti Honvéd 65:52
2017. április 29.  |  15:20


KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS/ A - BUDAPESTI HONVÉD / A

VÉGEREDMÉNY:65-52 (17-9;10-13;19-11;19-19)

KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS: Vukas V. 6/3, Benke K. 7/3, Mezei M. -, Carev A. -, Bálint E. 2, Fülöp Zs. 10/6, Karanfilovski -, Erdei Á. 2, Kovacsics Á. 14/9, Omenaka G. 24

BUDAPESTI HONVÉD: Ács B. 6/6, Kovács M. 1, Tichov D. 7, Martinez R. 2, Bea B. 5 , Széphelyi T. 9/3, Mucza T. 15/3, Csepregi Á. 2 , Hargitai K. 5, Bálint B. -, Szakács Zs. -, Pendert B. -,

Összefoglaló

A Nemzeti Junior Fiú Bajnokság döntője előtt a Honvéd a Pécs együttesével mérkőzött meg a „csalódottak" csatájában a torna bronzérméért. A mérkőzés jó iramú találkozót hozott, ahol a Pécs akarata érvényesült jobban.

Remek iramban kezdődött a torna bronzmérkőzése. A Pécs kezdte jobban a találkozót az első két percben dobott hét pontjukkal, azonban Mucza Tamás vezetésével a Honvéd is begyújtotta a rakétákat. Az első öt perc elteltével 10-7-re vezetett a Pécs. Mindkét oldal agresszívan védekezett, nem sok esélyt hagyva a pontszerzésre. A hárompontos kísérletek nem találtak célt. A Pécs a palánk alatt pontosabb volt, így hét pontos előnyre tettek szert a negyed utolsó két percére. Támadásban a Honvéd hibázott és nem tudott közelebb kerülni a Baranya megyeiekhez. A negyed vége 17-9-el ért véget a Pécs javára.

A második negyedben a Honvéd lerohanta a pécsieket, aminek meg is lett az eredménye. Jó védekezéssel és kiváló dobásokkal két pontra olvadt a hátrányuk (19-17). A Pécsnek három percre volt szüksége, hogy felébredjen, amit egy gyors duplával és egy triplával jeleztek. A fővárosiak negyed elején mutatott pontossága eltűnni látszott. A tornán eddig remeklő Tichov és Martinez ekkor még mindig nem dobott pontot, ami meg is érződött a Honvéd hatékonyságán. A másik oldalon Godwin Omenaka kezdte felvenni a meccs ritmusát és érkeztek a pontok tőle is (26-21). Az utolsó percek nagy küzdelmet hoztak a pályán, azonban felőrölte mindkét csapatot a nagy erőlködés. Pontokat már nem láthattak a nézők. 27-22-es pécsi vezetéssel vonultak félidőre a csapatok.

Omenaka két sikeres közeliével indult a második játékrész. Mucza Tamás szenvedett centerben, nem tudott pontokat szerzeni a jól védekező Péccsel szemben (31-22). A Pécs az első négy percben szép csendesen meglépett ellenfelétől, akik a negyedben még nem tudtak pontot szerezni. Jó védekezéssel és pontos befejezésekkel a Rátgéber Akadémia irányította a találkozó menetét. A Honvédnak hat percre volt szüksége, hogy első dupláját megszerezze (38-25). A Pécs a harmadik negyed végére remek dobóátlagának köszönhetően tizenöt ponttal vezetett. Mucza Tamás triplája adhatott volna némi reményt a fővárosi alakulatnak, azonban a harmadik negyed záró momentuma is a Pécsé lett Vukas hárompontosával (46-33).

A Honvéd mindent megtett, hogy a negyedik negyedben megmaradjon a minimális esélye a fordításra. Hat pontot sikerült lefaragniuk a hátrányukból. Remek meccs kerekedett az utolsó hat percre. Sebességet váltott mind a két együttes és még közel sem volt biztos a Pécs bronzérme (53-46). Mucza Tamás zsinórban négy büntetőt hibázott de valamelyest javított, amikor akcióból szerzett duplát. Ekkor meg is fordulhatott volna a mérkőzés képe, ha a Honvéd a döntő szituációkban jobb döntéseket hoz. A Pécs gyengébb dobóformával is tartotta a kilenc pontos előnyét. Az utolsó percekben komolyabb izgalom már nem történt a Pécs végül megtartotta előnyét és magabiztos 65-52-es győzelmet aratott a bronzmérkőzésen a Honvéd ellen. Összességében elmondható, hogy Ivica Mevrenski gárdája a torna összeképe alapján megérdemelten vitte haza a bronzérmet Debrecenből, míg a Honvéd a körülményekhez képest a lehető legtöbbet hozta ki az idei fináléból.

Edzői értékelések:

Zsoldos András (HONVÉD): A körülményekhez képest, ahogy tudtunk vagy, ahogy nem tudtunk dolgozni ahhoz képest ez egy jó eredmény. Nüansznyi dolgokon múlt például a döntőbe jutásunk is. Ezek viszont rajtunk múltak. Fegyelmezettebben kell dolgozni év közben és akkor fegyelmezettebbek lehetünk az ilyen mérkőzéseken is.

Ivica Mavrenski (PÉCS): Szeretnék gratulálni a csapatomnak. Jó meccset játszotottunk, okosan kosárlabdáztunk és végig kontrolláltuk a meccset. Gratulálok a Honvédnak egy jó mérkőzést játszottunk. Elégedetten fejeztük be a tornát!

Vármegyei szövetségek