Összefoglaló a B Döntőről
29
Apr
2017
Összefoglaló a B Döntőről
2017. április 29.  |  15:16
Budapest Honvéd/B- Atomerőmű SE 50-74

Az elő negyed kiegyenlített, szoros csatát hozott (10-10). A második negyedben a honvédos fiatalok akarata érvényesült és irányították a mérkőzést. A negyed végre belelendült a Paks és egy utolsó pillanatban szerzett távolival három pontra zárkózott (30-27). A harmadik negyed elején beragadta a Honvéd és a jó ritmusban támadó és jól védekező paksiak megfordították a mérkőzést és 7 pontos előnyt szereztek a záró negyedre. Az utolsó játékrészben mindent megpróbáltak a fővárosiak, de a szervezetten és harcosan játszó Paks hat perc alatt mindössze 4 pontot engedett nekik ezzel eldöntve a mérkőzést. A végén tovább nőtt a csapatok közötti különbség így a Paks jó második félidejének köszönhetően magabiztosan nyert.

Simon Nándor a Honvéd edzője: - Az első félidő játéka teljesen az elképzeléseink szerint alakult. A másodikban támadásban is védekezésben is fölénk nőtt a Paks és a csapatom játéka nem hasonlított, ahhoz, amit annak hívunk. Készülünk a következő találkozóra.

Morgen Frigyes, a Paks edzője:- Nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen hatalmasat küzdöttek a mai mérkőzésen. a második félidőben fizikálisan és taktikailag is jobban játszottunk és távolról is jól célozva sikerült megnyernünk a mérkőzést. Ezért a győzelemért megérte eljönni Zalaegerszegre.



Tiszaújvárosi Phoenix KK- ZTE KK 58-69

Az első negyedben a harcosan játszó Tiszaújváros meglepte a házigazdát. A csapatok végig fej-fej mellett haladtak, de egy kicsivel a Tisza partiak voltak előnyben. A második negyedben már egy harcosabb ZTE lépett parkettre és a 13. perctől átvette a vezetést és fokozatosan növelte előnyét. A nagyszünetre 16 pontos előnnyel mehettek a zalaiak. A harmadik negyedben továbbra is nagy fordulatszámon játszott a ZTE és húsz pont fölé növelte előnyét. Az utolsó negyedben a Tiszaújváros mindent megtett, hogy faragjon a hátrányán és főleg kinti dobásaik ültek a zalaiak gyűrűjében. A végére kicsit kiengedett a ZTE és ezt kihasználva 11 pontra zárkóztak a tiszaújvárosiak. A mérkőzés végére marat ez a különbség. A ZTE megérdemelten nyerte meg a találkozót.



Benőcs Viktor, a Tiszaújváros edzője:- Jó kezdés után erős visszaesést produkáltak a fiúk. A végére fokozatosan jöttünk vissza a nagy hátrányból és bebizonyítottuk, hogy van tartásunk. Gratulálok a fiúknak a küzdeni tudásért!

Gellér Sándor, a ZTE KK edzője:- Egy másik arcunkat mutattuk meg ezen a mérkőzésen. egy valamivel gyengébb ellenfél ellen tudtunk nyerni. A fiúk a játékukkal ma is tudtak meglepetést okozni a két edzőnek. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

 

Vármegyei szövetségek