Vasas Akadémia - Debreceni KA-DEAC 81:73
29
Apr
2017
Vasas Akadémia - Debreceni KA-DEAC 81:73
2017. április 29.  |  13:10
VASAS AKADÉMIA / A - DEBRECENI KA - DEAC

VÉGEREDMÉNY: 81-73 (22-20;16-9;18-18;)

VASAS AKADÉMIA /A: Sólyom B. 18/6, Katona B. 25/9, Kovács B. 4, Csík R. 1, Schafarek 8, Bulyáki S. 6/6, Garamvölgyi D. 6/3, Pálinkás A. -, Schiller L. 5, Kelenföldi 6/3, Bényei M. 2,

DEBRECENI KA - DEAC: : Tóth B. 11/9, Vezendi Sz. 3/3, Virágh P. -, Csomor P. 22/12, Balázsi S. 2, Asszú Á. 8/3, Kozák B. 9, Szekeres F. 12/6, Balázs D. -, Csikai A. 6,

Összefoglaló:

A döntő utolsó napján a házigazda DEAC a Vasas Akadémia csapatával mérkőzött meg a Nemzeti Junior Bajnokság ötödik helyéért.

Gyors Vasas duplákkal indult a találkozó a DEAC álmosan kezdett. Két perc játékot követően már 8-2-re vezettek az angyalföldiek. Tóth Bence triplájával zárkózott Ráthonyi Tamás csapata. A lepattanókat a Vasas szerezte meg mind a két palánk alatt, így négy perc után hét pont volt a Vasas előnye (12-5). Csökkent a DEAC hátránya, azonban a Vasas kihasználta ellenfele hibáit és továbbra is vezetett. Gyenge védekezésének köszönhetően a debreceni csapat könnyű pontokat engedélyezett a Vasasnak. Asszú Ádám triplájára nagy szükség volt, hiszen ez valamelyest átlendítette a DEAC támadógépezetét és az első negyed végére feljöttek két pontra (22-20).

A második negyed elején először vezetett a DEAC a mérkőzésen. Vezendi sikeres tripláját Csikai közelije követte. A Vasas fél perc elteltével időt kért (22-25). Jobban játszott a DEAC a második negyedben, viszont akaratukat nem tudták érvényesíteni a palánk alatt. A Vasas jól védekezett és amikor kellett Katona hozta a pontokat. Öt perc játék után 27-27 volt az állás. A távoli dobások jobban sikerültek a fővárosiaknak. Katona és Kelenföldi tripláira csak egy dupla érkezett a DKA részéről. Hat ponttal megúszott a Vasas (35-29). A negyedet Sólyom Botond triplája zárta. A Vasas magabiztos előnnyel vonulhatott a szünetre (38-29).

Gyors pontokkal indult a második félidő mindkét oldalon. Csomor Péter hárompontosa is jelezte, hogy a DEAC kezd egyre jobb dobóformába lendülni, de a védekezésük továbbra sem akart összeállni. A negyed közepére beállt a Vasas stabil nyolc pontos előnye, amihez csak minimálisan tudott közelíteni a DKA (53-45). A hazai közönség előtt játszó DEAC hibát-hibára halmozott támadásban nem úgy jöttek a pontok ahogy szerették volna. A negyed Csomor Péter duplájával zárult. A harmadik negyed döntetlen lett, de továbbra is kilenc ponttal vezetett a Vasas (56-47).

Szekeres hárompontosa riadót fújt a debreceniek számára a negyed legelején. A Vasas két triplával mégis tartotta előnyét és úgy tűnt, hogy semmi sem zökkenti ki Faragó Péter együttesét. Jól dobott a DEAC is, Csomor Péter tripláira nagy szükség volt, hiszen nem ledolgozhatatlan hátrányban voltak a Cívisvárosiak. A mérkőzés utolsó öt percére fordulva továbbra is tíz ponttal vezetett a Vasas (65-55). A Vasas játékosai kétszer is nagyot mentettek DEAC ziccernél, támadásaikat pedig nagy százalékban ponttal fejezték be. A DEAC igyekezett ledolgozni hátrányát, de két és fél perccel a meccs vége előtt még mindig nyolc pont volt a Vasas fórja. Mindkét oldalon potyogtak a pontok az utolsó egy percben, de már nem történt nagy feltámadás a hazai csapat részéről. A találkozó végén a fővárosiak nem engedték már közelebb a DEAC-ot, így főleg remek védekezésüknek és stabil dobóátlaguknak köszönhetően megérdemelten szerezték meg a bajnokság ötödik helyét a Debrecennel szemben. A találkozót a Vasas 81-73-ra nyerte meg. Faragó Péter legénysége nagyon szimpatikus kosárlabdát játszott az egész döntőben, ahol nem érdemtelenül lettek ötödikek. Ráthonyi Tamás együttese az egész héten több sebből vérzett a sérülések és egyéb problémák miatt, de így is megmutatták, hogy fényes jövő előtt áll a debreceni kosárlabda ilyen utánpótlással.

Edzői értékelések:

Faragó Péter (Vasas): Most játszottunk a legkönnyebben. Végig nálunk volt az irányítás és rendkívül büszke vagyok a srácokra, mert végig koncentráltak tudtunk maradni és a fontosabb pillanatokban mindig volt valaki aki tovább lendítette a csapatot. Úgy gondolom, hogy a tornán reális eredmények születtek. Úgy gondolom, hogy remek szervezésű volt a torna, amit szeretnénk megköszönni a debrecenieknek. Illetve a bírói ténykedés is egységes volt az egész tornán. Köszönjük Debrecennek a vendéglátást!

Ráthonyi Tamás (DEAC): Mindent elmond, hogy a Vasas negyven percen keresztül zónázott ellenünk. A tornából amit lehetett kihoztunk úgy gondolom.

Vármegyei szövetségek