MAFC - Szombathelyi SI KA 70:95
29
Apr
2017
MAFC - Szombathelyi SI KA 70:95
2017. április 29.  |  11:40
MAFC-SZOMBATHELYI SPORTISKOLA KA

VÉGEREDMÉNY: 70-95 (14-22;23-23;20-31;13-19)

MAFC: Nagy G. 16, Jankovits B. 3, Juhász M. 22/9, Armaghani Á. 3, Jónap T. 3, Dénes D. -, Cserki A. 1, Bartos B. 6, Gróf B. 2, Pataki L.12/3, Borók Z. 2, Szatmrái G. -,

SZOMBATHELYI SPORTISKOLA KA: Dancsecs A. 40/21, Kovács B. 12/9, Kiss M. 10/3, Lukács D. 8/6, Józsa Sz. 5/3, Körmendi B. 10/6, Bakon Cs. 4,Gaál K. 3, Peszlen P. 3, Oláh G. -, Gosztom D. -, Laman R.,

Összefoglaló:

A Nemzeti Fiú Junior Bajnokság utolsó napján a helyosztókra került sor a debreceni döntőbe. A 7-8. helyért a MAFC a Szombathellyel csapott össze. A mérkőzésen Dancsecs András volt a Szombathely nyerőembere.

Az első két percet követően indult be a pontgyártást a mérkőzésen. A MAFC kezdte ugyan jobban a mérkőzést a szombathelyi Dancsecs András két duplával és egy triplával megfordította a találkozót az első negyedben (6-10). A negyed közepére a MAFC zsinórban négy akciót követően sem szerzett pontot, míg a túloldalon Dancsecs András remek dobóátlagot produkált. Csapata tizennyolc szerzett pontjából tizennégyet vállalt, ezekből háromszor is triplával volt eredményes. A MAFC pontcsendjét Nagy Gergő törte meg, majd ezt Armaghani Ádám büntetője követte. Az utolsó percekben Bors Miklós együttesének sikerült faragnia a hátrányából és a negyed végére már csak nyolc pont volt a hátrányuk a Szombathellyel szemben (14-22).

A második negyed a MAFC pontjaival indult. A Szombathely csapatánál Dancsecs (20/12) továbbra is jól dobott, negyedik hárompontos kísérlete is kosarat ért. A palánk alatt a lepattanókat sikeresebben szedte le a MAFC és ennek köszönhetően feljöttek hat pontra (21-27). Öt perc játékot követően Lukács Döme és Körmendi Bence szállították a pontokat tripláikkal, míg a MAFC támadásban buta hibákat követett el. A két csapat közötti különbség ismét több mint tíz pontra nőtt (25-38). Büntetőkkel zárkózott a MAFC, de a szombathelyieknél amikor kellett mindig érkezett egy tripla. Az első félidőben mindkét együttesnek voltak jobb és rosszabb periódusai is. A Szombathely hibázott kevesebbet, így ők vonultak előnnyel a nagyszünetre (37-45).

Sok ponttal indult a harmadik negyed mindkét oldalon jól dobtak a játékosok. A Szombathely egy erős másfél perccel ismét meglépett ellenfelétől. Dancsecs mérkőzése volt eddig megmutatta, hogy nem csak távolról, közelről is hatékony (42-57). A MAFC nagyon rosszul jött ki a negyed középső szakaszából. Percekig nem tudtak pontot szerezni, amit a Szombathely azonnal kihasznált. Dancsecs egymaga harminc dobott pontjával kiemelkedett a mezőnyből nem volt rá ellenszerük a budapesti srácoknak (48-69). Potyogtak a pontok, igazán jó iramban telt a harmadik negyed teljes egésze. A MAFC is feljavult dobásban de tetemes hátrányukon nem tudtak csökkenteni (55-4). A negyedet tizenegy ponttal nyerte a Szombathely, amely így 76-57-re vezetett.

Nem indult sok ponttal az utolsó negyed. Csendesen teltek az első percek kevés dobott ponttal. A negyed közepére megélénkült a mérkőzés de továbbra is a Szombathely akarata érvényesült (62-87). A mérkőzés végére mindkét csapat kidobta magából a kezekben maradt utolsó pontokat a döntőről és igen látványos kosarakat láthattak a nézők. A Szombathely sikere nem fogott veszélyben. A MAFC tisztes helytállással küzdött az utolsó másodpercekben is. A találkozó Dancsecs triplájával ért véget, kialakítva a mérkőzés végeredményét. A Szombathely 95-70-re legyőzte a MAFC együttesét, ezzel pedig a hetedik helyen végeztek a Junior döntőben.

Edzői értékelések:

Bors Miklós (MAFC): Gratulálok a Szombathely csapatának a győzelemhez!

Svajda Gábor (SZOMBATHELY): Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Az ötödik meccs mindig nehéz főleg, hogy a hetedik helyért játszottunk, de volt bennünk tartás és lelkesebb, jobb védekezéssel, jó távoli dobásokkal meg tudtuk verni az ellenfelünket. Gratulálok a csapatomnak a tornán való részvételért is. Öt mérkőzésből négy olyat játszottunk, ami szoros mérkőzés volt, amelyeken meg tudtuk nehezíteni ellenfeleink dolgát. Készülünk a következő szezonra, illetve az U-20-as döntőre, amelynek a keretében többen is ott vannak ebből a csapatból, úgyhogy nem állunk meg a munkában. Köszönjük a debreceni szervezést!

Vármegyei szövetségek