Összefoglaló a B Döntő első napjáról
29
Apr
2017
Összefoglaló a B Döntő első napjáról
2017. április 29.  |  11:35
Alba Fehérvár - Budapesti Honvéd 76:62

Az első és a második negyed a védekezésről szólt. A csapatok nagy energiát fektettek a játékba. Az Alba Fehérvár nagy iramot diktált a második és a harmadik negyedben, majd a harmadik negyedet 30:13-ra nyerve eldöntötte a mérkőzést. A Budapesti Honvéd rövidebb rotációval rendelkezett és nem bírta tartani a fehérváriak által diktált iramot.

Peresztegi Nagy Ákos, Alba Fehérvár: - Egy kicsit tartalékosan érkeztünk meg a B döntőre, az első mérkőzésen a második negyedtől kezdve jó ritmusban játszottunk a harmadik negyedben felőröltük az ellenfelet és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Simon Nándor, Budapesti Honvéd: - Álmosan kezdtük a mérkőzést, a harmadik negyedet 30:13-ra elveszítettük és ez megpecsételte a sorsunkat. Gratulálok a Fehérvárnak.


PVSK Panthers - Atomerőmű SE 86:73

Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott. A Pécs nem tudott a saját ritmusában játszani így az első negyed 19:19-es eredménnyel ért véget. A második negyedben a paksi csapat nem tudta átjátszani a PVSK agresszív letámadó védekezését így a pécsi megszerezték a vezetést, amit már nem engedtek ki a kezükből a mérkőzés folyamán. A második félidőben tovább dominálta Pécs őrizték az előnyüket, bár felzárkózott az Atomerőmű SE, de nem tudták megfordítani a mérkőzést.

Földi Sándor PVSK-Panthers: - Sajnos kissé görcsölve kezdtük a mérkőzést nem ismertük az ellenfelet az idén nem játszottunk még velük. Nem jött be az emberfogásunk, elment az ellenfél, görcsöltünk kihagytuk a ziccereket, de egy agresszív letámadással vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és így tudtuk megfordítani a mérkőzést majd megtartani az előnyünket.

Morgen Frigyes Atomerőmű SE: - Sajnos egy kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést igazából azt az energia szintet csak az utolsó három 4 percben tudtuk játszani amit szerettünk volna mérkőzés első felében, fizikálisan sajnos nem vagyunk olyan szinten hogy 40 percig tudjunk úgy játszani ahogy szeretnénk. Gratulálok a Pécsnek.


Körmendi Törpördögök - Tiszaújvárosi Phoenix KK 78:53

A körmendi csapat egészpályás letámadásal kezdett, ez megzavarta Tiszaújvárost és már az első negyedben 23:11-re vezettek a Törpördögök. A második negyed hasonlóan zajlott a körmendiek 20:7 arányban nyerték meg a negyedet ezzel el is döntötték a mérkőzést. A második félidőben Tiszaújvárosiak kicsit határozottaban játszottak, de ez kellett körmendi csapat megnyugtató előnye is akik nem koncentráltak megfelelően. A körmendi csapat ezzel együtt is magabiztosan nyerte meg a mérkőzést és jutott a következő fordulóba, ahol a döntőbe jutásért játszhatnak.

Kocsis Tamás, Körmendi Törpördögök: - Úgy gondolom hogy simán sikerült nyernünk ezt a mérkőzést, kár az utolsó negyedbeli teljesítményért. A különbség nagyobb is lehetett volna. Minden tornán nehéz az első meccs ez igaz volt erre is. Gratulálok a csapatomnak.

Benőcs Viktor, Tiszaújvárosi Phoenix KK: - A nem túl jó kezdés után az ellenfél jobban szerette volna győzelmet, a félidőben ez meg is látszódott az eredményen de a harmadik illetve negyedik negyedben ezt tudtuk korigálni és így a végére egy nem olyan csúnya vereséget szenvedtünk el egy jobb csapattól.


Szolnoki Olaj KK - Zalakerámia ZTE KK 77:59

Jól kezdett a Szolnoki Olaj KK a hazai csapat ellen, az első negyedben jól védekeztek és jó ritmusban támadtak, így kilencpontos előnyre tettek szert. A második negyedben felzárkózott a zalaegerszegi csapat szorosabbá tették a mérkőzést, de a szolnokiak sokkal határozottabban dinamikusabban játszottak. A harmadik negyedben a zalaegerszegi fiúk próbálkoztak, de a Szolnok taktikusan kihasználta palánk alatti fölényét és jó védekezésével megnyugtató előnyre tett szert. A hazai csapat bár az utolsó negyedet megnyerte, nem tudta megakadályozni a Szolnoki Olaj KK győzelmét.

Gellér Sándor, Zalakerámia ZTE KK: - Ennek a csapatnak vannak kulcsemberei, akik ezen a mérkőzésen csődöt mondottak. Védekezésben és támadásban is elmaradtunk a várhatótól. Akaratban sokkal több kell, hogy sikeresek lehessünk.

Józsa Miklós, Szolnoki Olaj KK:- Egy szimpatikus csapat ellen sikerült győznünk, helyenként jó játékkal. Voltak extra teljesítmények a csapatban és ez döntötte el a mérkőzést a javunkra.


Vármegyei szövetségek