Soproni SI - Budapesti Honvéd 51:48
28
Apr
2017
Soproni SI - Budapesti Honvéd 51:48
2017. április 28.  |  17:58
SOPRONI SPORTISKOLA / A - BUDAPESTI HONVÉD /A

VÉGEREDMÉNY: 51-48 (14-13; 4-10;16-6;17-19)

SOPRONI SPORTISKOLA: Rátvay B. 7, Papp B. 8, Polgárdy Á. 14/12, Werner V. 11/3, Németh M. 2 , Füzi R. 6/3, Soós B. -,

BUDAPESTI HONVÉD: Bálint B. 2, Pendert B. 1, Kovács M. -, Tichov D. 8, Martinez R. 12/3, Bea B. 3 , Széphelyi T. 4, Mucza T. 8/3 , Hargitai K. 8, Ács B. -,

Összefoglaló

A második elődöntőben a Sopron a Honvéd csapatával mérkőzött meg a döntőbe jutásért. A soproniak százszázalékos eredménnyel jutottak az elődöntőbe, míg a Honvéd csak a Nyíregyházától kapott ki a csoportban. A mérkőzés sok pontot nem, de nagy izgalmakat és kiélezett csatát hozott.

A Sopron rögtön lerohanta fővárosi ellenfelét és kilenc pontot dobott zsinórban. A Honvédnak négy perc elteltével akadt be az első duplája. A Polgárdy-Werner-Rátvay trió szállította a pontokat a Sopronnak. Közelről, távolról és lepattanóból is eredményesek voltak. Hat perc elteltével Zsoldos András időt kért 14-4-es soproni vezetésnél. A Sopron továbbra is remekül védekezett nem talált fogást rajtuk a Honvéd. Zsoldos mester hármat is cserélt, pályára lépett többek között Ralf Martinez is. Beváltak a cserék a Honvéd a negyed utolsó perceiben dominálni tudott és jó védekezéssel, egy triplával illetve két duplával zárkózott ellenfelére (14-13).

Mindkét oldalon jó védekezéssel indult a második negyed. Tichov Doninik sikeres közelijével először a meccsen vezetett a budapesti csapat (14-15). Meszlényi Róbert csapatának négy perc kellett az első duplához és csak az volt a szerencséjük, hogy a Honvéd sem sziporkázott a pontok gyűjtésében. A negyed közepén három ponttal vezetett a Honvéd (16-19). Egy eladott labdát fülelt le a Honvéd, amellyel Széphelyi robogott be a palánkig. A Sopron támadójátéka nem akart összeállni a negyedre és most már védekezésben is egyre többet hibáztak. A Sopron büntetőkből zárkózott, azonban Ralf Martinez duplájával továbbra is a Honvédnál volt az előny (18-23). Az első két negyed kevés pont hozott. Öt gólos Honvéd vezetéssel vonulhattak pihenőre a csapatok.

Werner két hárompontosa nyitotta a második játékrészt soproni oldalról, úgy tűnt megtetette a hatását Meszlényi mester félidei „fejmosása". A Honvédnál továbbra is Tichov Dominik volt a legveszélyesebb. A Sopron Polgárdy hárompontosával ismét vezetett, azonban a Honvéd azonnal válaszolt rá. A harmadik negyed inkább nagy csatát, mint sem szép kosárlabdát hozott. Mindkét együttes védekezése jól működött, de hibákból is akadt bőven. Továbbra is nagyon kevés pont esett (27-28). A negyed legvégére hat ponttal ellépett a Sopron két sikeres akciót követően. Eddig egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. A negyedik negyedre maradt a döntés, hogy melyik csapat jut majd be a szombati döntőbe (34-29).

A Sopron várta jobb helyzetből a mindent eldöntő negyedet és jobban is kezdte azt. Németh sikeres közelivel nyitott. Az első három percben sem változott sokat a játék képe nagy küzdelmek árán tudott csak pontot szerezni valamelyik csapat. A Sopron tartotta minimális előnyét, köszönhetően, hogy a palánk alatt kevesebbet hibáztak. Az utolsó öt percre fordulva fokozódtak az izgalmak. Mucza hárompontosára Polgárdy válaszolt azonnal triplával (44-40). A Honvéd közel került a fordításhoz, miután a Sopron két támadást is pont nélkül fejezett be. Végül nem használták ki Mucza Tamásék a kínálkozó lehetőséget, továbbra is két ponttal vezetett a Sopron (46-44). Miután a Sopron ismét hibázott támadásban Ralf Martinez közép távolijával újra egyenlő volt a mérkőzés állása. Másfél perccel a mérkőzés vége előtt nulláról indult minden. Polgárdy rögtön dobott is egy triplát, amire egy dupla volt a válasza Hargitainak. Egy gólos hátrányban a Honvéd labdát szerzett, azonban nem tudták pontra váltani a helyzetet. Ez pedig a döntőről szőtt álmaikba került. A Sopron az utolsó másodperceket a Honvéd térfelén töltötte ezzel pedig 51-48-ra megnyerték a találkozót, így bejutottak a Junior Nemzeti Bajnokság döntőjébe, ahol a Nyíregyháza csapat lesz az ellenfelük. A mérkőzés összeképe alapján a kiélezett szituációkban kevesebbet hibázó Sopron megérdemelte, hogy döntőt játszhasson. Zsoldos András csapata mindent megtett és szurkolóik büszkék lehettek rájuk. A Pécs elleni bronzmérkőzésen javíthanak majd.

Edzői értékelések:

Zsoldos András (HONVÉD): Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert a mezőny legjobb csapata ellen végig harcban voltunk. Egy őrületesmeccs volt, mindent megtettünk, egy hajszál hiányzott. Tipikus egy labdás meccs volt. Holnap is így kell játszani és akkor még éremmel is megyünk haza.

Meszlényi Róbert (SOPRON): Ilyen meccsre számítottam. Végtelenül kiélezett volt a mérkőzés menete. Egyszer egyik, egyszer másik csapatnak volt minimális előnye. A végjátékban sikerültek az elképzeléseink és ezzel be tudtunk jutni ismét a döntőbe. Mindkét csapatnak gratulálok!

Vármegyei szövetségek