Vasas Akadémia - MAFC 92:71
28
Apr
2017
Vasas Akadémia - MAFC 92:71
2017. április 28.  |  12:57
VASAS AKADÉMIA / A - MAFC

VÉGEREDMÉNY: 92-71 (16-20; 23;16; 23-19;30-16)

VASAS AKADÉMIA / A: CSÍK R. 3/3, GARAMVÖLGYI D. 7/3, KATONA B. 27/6, PÁLINKÁS A. 8, SÓLYOM B. 9/3, KOVÁCS B. 9/3, SCHILLER L. 5, BENCSIK B. 2, BULYÁKI S. 12/12, SCHAFAREK B. 7, KELENFÖLDI D. 3/3, KOFLANOVICS -,

MAFC: Nagy G. 14 , Jankovits B. 2, Wendler B. 18, Juhász M. 5, Armaghani Á. 15/6, Jónap T. 6, Cserki A. 5/3, Bartos B. -, Pataki L. 4, Harsányi A. 3,

Összefoglaló:

A Junior Nemzeti Bajnokság döntőjének harmadik napja a Vasas és a MAFC keresztjátékával indult az 5-6. -helyért. A MAFC az „A" jelű csoportban ugyan mindenkivel kiélezett mérkőzést játszott nem tudott mérkőzést nyerni, míg a Vasas a Szombathely legyőzésével a „B" csoport harmadik helyén zárt. A fővárosiak csatája izgalmas összecsapást ígért.

A Vasas az első két percben egy 7-0-s rohammal indította a találkozót. A MAFC ezt követően ébredt fel reggeli álmosságából, és három pontra felzárkóztak köszönhetően Wendler Tamás két sikeres közelijének. A Vasasnál az egész döntőben kiválóan kosarazó Katona Bence most is húzóembere volt csapatánk. Öt perc elteltével egy pont volt az angyalföldiek előnye (11-10). Az első negyed második felében a MAFC fordított, viszont csak rövid ideig örülhettek minimális előnyüknek. Bulyáki triplája ismét a Vasas vezetését eredményezte. A MAFC két támadását is elkapkodta, de szerencséjükre ellenfelük nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel (15-14). Az utolsó perc a MAFC pontjaival zárult. Remek védekezésüknek köszönhetően négy pontra ugrottak el a negyed végére (20-16).

Folytatódott a MAFC pontgyártása a második negyed elején is. Az első percben öt pontot dobtak, míg a Vasa csak négyet. Nem sikerültek a hárompontos kísérletei a fehér mezeseknek, így szép lassan építette az előnyét a MAFC (23-29). Cserki András a mérkőzés eddigi legszebb hárompontosával újabb lökést adott csapatának. A Vasas nem találta az ellenszert a fegyelmezett MAFC ellen. Bors Miklós legénysége a torna első két napján is bizonyította, hogy remek csapat. Ezt a Vasas elleni első két negyedében is demonstrálták. Hét perc elteltével nem akart olvadni a két csapat közötti hat pontos differencia, a MAFC időkérésével fordultak rá az utolsó percekre a felek (28-34). Katona egy sikeres közelivel és egy középtávolival hamar kiegyenlítette a mérkőzést. A MAFC hibát-hibára halmozott a Vasas pedig rátalált a pontdobó formájára. Kovács Benedek triplája pedig három pontos angyalföldi vezetést jelentette a félidőre (39-36).

A második félidő első negyedében a MAFC indított pontosabban. A palánk alatt hatékonyabbak voltak mindkét oldalon. Wendler gyűjtögette a pontokat, amivel fordítani tudtak (41-44). Hihetetlen iramot diktált mindkét csapat. A pontok csak úgy potyogtak a harmadik negyedben. Egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól végig pár pont volt a különbség valamelyik fél számára. Nagy Gergő perceit a Vasas fordítása követte Csík hárompontosával és Katona büntetődobásával (53-49). Armaghani, majd Katona triplája tovább fokozta a mérkőzés színvonalát. Jól dobott mindkét együttes. Az utolsó percekben Bulyáki hárompontosával és Katona sikeres középtávolijával hét pontra megúszott a Vasas. Ekkora különbség utoljára az első negyedben volt a két csapat között (62-55).

A negyedik negyed ugyan MAFC ponttal indult, mégis pillanatok alatt tizennégy pontosra nőtt a Vasas vezetése. Jó védekezéssel és Bulyáki harmadik triplájával magabiztos előnyre tettek szert. A MAFC elfáradni látszott a találkozó végére (72-58). Sólyom tanítani való mozdulat után dobott hárompontosát újabb Vasas kosarak követték. Nagy Gergő a palánk alatt nagyot küzdött de nem volt sok esélye a remekül védekező Vasassal szemben. Tetemes előnyre tett szert a Vasas. Négy perccel a találkozó vége előtt beállt a nagyjából tíz pont feletti angyalföldi előny, amelyről csak minimálisan mozdultak el a csapatok. Az utolsó percekre némileg romlott a Vasas dobóátlaga, de még ezt is elbírta Faragó Péter együttese. Bulyáki triplájával indult a véghajrá, ahol már a MAFC elkészült az erejével. A Vasas felőrölte ellenfelét és könnyű pontokkal huszonegy pontos győzelmet arattak. A 92-71-es végeredmény talán túlzó a meccs képe alapján, ugyanis a három negyeden keresztül fej-fej mellett álltak a csapatok. Derekasan küzdött Bors Miklós alakulata, azonban a negyedik negyed ezúttal sem sikerült a másik budapesti csapatnak. A Vasas az utolsó negyedben tanúsított meggyőző játékának köszönhetően megérdemelten nyerte meg a találkozót és játszhat szombaton a Junior Nemzeti Bajnokság döntőjében az ötödik helyért.

Edzői értékelés:

Faragó Péter: „Nem számítottam könnyű mérkőzésre. Gratulálok a MAFC-nak mert az egyik legjobbjuk nélkül is jól küzdöttek. A mérkőzés végére sikerült fizikálisan felőrölni őket. Gratulálok a csapatomnak!"

Bors Miklós:„A tegnapi napon megsérült az egyik legjobb játékosunk Szanyi Roland, nélküle pedig nagyon nehéz volt. Egyáltalán nem is volt külső dobásunk. Állandó súlynak látszik, hogy huszonhárom eladott labdával zártuk a mérkőzést."

Vármegyei szövetségek