Soproni SI - Debreceni KA-DEAC 64:40
27
Apr
2017
Soproni SI - Debreceni KA-DEAC 64:40
2017. április 27.  |  20:42
SOPRONI SPORTISKOLA / A - DEBRECENI KA - DEAC
VÉGEREDMÉNY: 64:40 (23-18;13-10; 17-7;11-5)
Soproni Sportiskola: Rátvay B. 6/6 , Papp B. 6 , Polgárdy Á. 21/6 , Werner V. 8 , Németh M. 6 , Füzi R. 6/3, Soós B. 9/3, Gászner F. -, Horváth M. -, Csátaljai B. 2,
DEBRECENI KA - Tóth B. 7/3, Vezendi Sz. 2 , Virágh P. -, Csomor P. 9/3 , Sólyom B. 5/3, Balázsi S. -, Asszú Á. 3/3 , Kozák B. 11/3 , Szekeres F. - , Balázs D. - , Csikai A. 3 , Valner L. -,

A Junior Nemzeti Bajnokság második napjának utolsó mérkőzésén a már biztos továbbjutó Sopron a házigazda DEAC együttesével játszott. Ráthonyi Tamáséknak még matematikai esélyük volt a csoportból való továbbjutásra, így egy nagyobb arányú siker esetén pénteken az elődöntőben láthatnánk a Debreceni Akadémistákat.


Jó iramban indult a találkozó. Rátvay triplával nyitott a Sopronból. Egy büntetővel és Tóth Bence középről szerzett triplájával fordított a DEAC (10-11). Fej-fej mellett haladt a két csapat. Oda-vissza dobták a pontokat. Kozák hárompontosára egy szép akcióval válaszolt a Sopron. A hazai csapat mérkőzésére szép számban látogattak ki a nézők, akik remek hangulatot teremtettek. Ilyen környezetben öröm volt kosárlabdázni a játékosoknak. Másfél perccel a negyed vége előtt a hazai gyűrű kétszer is a Sopront segítette, így öt ponttal lépéselőnybe kerültek (23-18).


Soproni duplával indult a második negyed és a hazai gyűrű átka továbbra is sújtotta a DEAC-ot. 27-18-as állásnál időt kért a Debrecen. Vezendi szerzett labdát, amit értékesít is, de nem tudja kihasználni a DEAC a Sopron pillanatnyi visszaesését. Polgárdy triplájára Csomor válaszolt szintén triplával. Ekkor megindult a pont eső. Mindkét oldalon behulltak, amik eddig a gyűrűből kifelé pattantak. A DEAC jött ki jobban ebből a periódusból, minimálisan is de közeledtek a Sopronhoz (33-27). A Sopron a negyed végére védekezésével megfogta a hazaiakat, akik nem tudtok kosarat dobni. Füzi triplájával zárult az első félidő, ahol Meszlényi Róbert csapata nyolc pontos előnnyel zárt 36-28-ra.
Jobban kezdte a harmadik negyedet a DEAC, azonban a Sopron sem hibázott sokat a palánk alatt. A negyed közepére beállt a tíz pontos különbség a két csapat között, ami sokáig nem is változott (42-32). A Sopron szép lassan meglépett ellenfelétől és már tizenhárom pontra nőtt az előnyük. A DEAC nem játszott rosszul, de nem tudtak újat húzni a magabiztosan játszó csoportelső ellen. Nyugodt mederben csordogált a negyed vége egy-egy kosár megtörte az állóvizet. A Sopron szokásához híven, a negyed utolsó szakaszában szorgosan gyűjtögette a pontokat, amivel már tizennyolc pont volt a fórjuk (53-35). Polgárdy kiemelkedően szórta a triplákat (a mezőnyhöz képest) és tizenkilenc szereztt pontjával a mezőny legeredményesebbje volt.


A negyedik negyed elején tovább nőtt a Sopron előnye. A DEAC becsülettel küzdött, de nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. Négy perc elteltével húsz pont volt a differencia. Hárompontos mind a két oldalon akadt, de így is csak tisztes távolból figyelte egymást a két együttes (62-40). A nap utolsó meccse már kevés izgalmat tartogatott a véghajrában. A Sopron Polgárdy révén felcsillantott némi kosárlabdát a nézőknek. A DEAC-nak a tisztes helytállás maradt, és becsületükre váljék, hogy az utolsó pillanatig küzdöttek. A hazai közönség így is vas tapsal jutalmazta a hazaiakat. A százszázalékos és ezzel csoportelső Sopron megérdemelten aratott huszonnégy pontos győzelmet a DEAC ellen. A hazaiak így az 5-8. helyért léphetnek majd pályára. Edzői értékelések:


Ráthonyi Tamás (DEAC): Döntenem kellett, hogy ma megpróbálunk nyerni harminccal, vagy holnapra frissek maradunk. A második félidőre már látszott, hogy ez nem sikerülhet, így nem adtunk ki magunkból mindent.


Meszlényi Róbert (Sopron) : A délelőtti meccs nagyon sokat kivett a fiúkból. Annak örülök, hogy a két fáradt csapat közül mi voltunk a kevésbé fáradtak. Így, hogy tudtunk mindenkit játszatni, pihentettünk a holnapi mérkőzésre.

Vármegyei szövetségek