MAFC - Kosárlabda Akadémia Pécs 62:67
27
Apr
2017
MAFC - Kosárlabda Akadémia Pécs 62:67
2017. április 27.  |  19:06
MAFC- KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS / A

VÉGEREDMÉNY: 62:67 (17-14;12-16;19-13;14-24)
MAFC: Szanyi R. 27/6 , Nagy G. , Jankovits B. 5 , Wendler B. 5 , Juhász M. 2 , Armaghani Á. 14/3 , Jónap T. 8 , Cserki A. 1, Bartos B. , Pataki L., Bartos B. -,
KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS /A : Geiger B. 4, Vukas V. 3/3 , Mezei M. 6, Carev A. 4 , Bálint E. 5, Fülöp Zs. 11/3 , Karanfilovski 4/3 , Erdei Á. 2, Kovacsics Á. 9 , Omenaka G. 19 ,Összefoglaló


A Pécs esélyeshez méltóan kezdett, azonnal megragadták a kezdeményező szerepet. A MAFC azonban nem adta magát és tartotta a lépést a Péccsel. Jankovits és Wendler duplái, majd egy büntetődobás egált eredményezett (5-5). A MAFC meglepte ellenfelét agresszív játékával és a vezetést is megszerezték. Szanyi volt a pestiek kulcsembere, a MAFC hat pontra megúszott az első negyed közepén. Nem kápráztatták el a nézőket a játékosok a pontok tekintetébe a harcos MAFC jól tartotta magát. Az utolsó percben Vukas triplájára rögtön érkezett Mezei sikeres közelije amivel a Pécs valamennyire megmentette az első negyedet és csak három pont volt a hátrányuk (17-14).
A második negyed elején állva hagyta a MAFC a pécsieket. Büntetőből, majd két labdaszerzést követően dobta a duplákat Bors Miklós csapata. (23-14). A palánk alatt mindkét csapat remekül védekezett. A Pécsnél nem ültek a hárompontosak, ami miatt továbbra is kilenc pontos hátrányban voltak. Lanyhult a MAFC ellenállása és a palánk alatti hatékonyságuk is csökkent. Omenaka a negyed végére felébredt és csapata húzóemberévé vált, feljött négy pontra Pécs. A félidő végére szép lassan felzárkózott a Pécs. Ötödik személyhibát követően két büntetőhöz jutott a Pécs, amelyből Karanfilovski egyet értékesített. Nagyot változott a világ képe a negyed elejéhez képest. A Pécs szép csendesen megfordította a találkozót, így a szünetre már a Rátgéber Akadémia vezetésével vonultak a felek (29-30).


Lényegesen nagyobb iramban indult a második félidő. Omenaka védjegyévé váló zsákolással nyitott, hátul pedig fegyelmezettebben védekezett a Pécs. A MAFC hat pontos hátránynál időt kért. Az első negyedben mutatott dobóátlagukat nem tudták fenntartani a lepattanókat is kisebb százalékkal szerezték meg. A MAFC pontcsendjét büntetőkből törte meg Armaghani Ármin. A Pécs sem brillírozott a palánknál, így a harmadik negyed hetedik percére ismét egy pont választotta el a két csapatot (36-37). Hosszú percek óta csak büntetőkből találtak be a játékosok. A harmadik negyed inkább küzdelmes, mint izgalmas vagy szép kosárlabdát hozott. A pécsiek belealudtak a találkozóba, amit a MAFC egyből kihasznált. Armaghani közelről, majd büntetőből növelte öt pontosra a fővárosiak előnyét. Az utolsó másfél perc zajlott úgy, mint egy igazi kosárlabda mérkőzés. Joggal kérdezhették a jelenlévők, hogy hol volt eddig ez a játék?
A negyedik negyedre öt pontos MAFC előnnyel fordultak rá a felek. A Pécsnek muszáj volt megfordítania a találkozót, hiszen vereség esetén a csoportból való továbbjutás is veszélybe került volna. Ennek szellemében egy két pontossal nyitották a negyedet. A MAFC azonban nem hagyta magát. Egy eladott labdát fülelt le Cserki, a kosarat pedig Szani értékesítette (52-47). A Pécs az egész meccsen nem tudott mit kezdeni a MAFC agresszív védekezésével. Mintha nem esett volna jól nekik, hogy ellenfelük nem adja meg könnyen magát. Fülöp Zsombor hárompontosára nagy szüksége volt a baranyaiaknak. Hat perccel a lefújás előtt hosszú idő után újra döntetlen állt az eredményjelzőn (52-52). Egy időkérést követően Karanfilovski tripla, majd Armaghani dupla. Pont eső hullt alá a negyed végére (56-63). Omenaka és Jónap Tibor percei következtek. Előbbi zsákolásokkal, utóbbi duplákkal húzta saját csapatát az utolsó percekben. A MAFC a végjátékra már nem tudott plusz erőket mozgósítani, így alul maradt riválisával szemben. A találkozó végeredménye 67-62 lett a Pécs javára.


Óriási csatában végül az esélyesebb és rutinosabb Pécs legyűrte a torna egyik legszinpatikusabb csapatát a MAFC-ot. Majdnem az egész meccsen vezető fővárosi csapat csak a negyedik negyed utolsó perceiben engedte ki a kezéből a győzelmet. Bors Miklós joggal lehetett büszke fiaira. A Pécs, ha nehezen is de győzelmével minden bizonnyal bejutott a pénteki elődöntőbe.


Edzői értékelések:
Bors Miklós (MAFC): „Örülök, hogy megtudtuk mutatni, hogy van keresnivalónk. Büszke vagyok a csapatomra, hogy két ilyen mérkőzés után így tudtunk kosárlabdázni. Szép dolgokat csináltunk. Most sajnos a végjátékon csúsztunk el. Tovább kell koncentrálnunk, de tényleg nagyon büszke vagyok a csapatomra. És természetesen gratulálok a Pécs csapatának."


Mavrenski Ivica (Pécs): Nehéz mérkőzés volt. Problémáink voltak a zóna ellen és nehezen jöttünk ritmusba. Gratulálok a játékosaimnak és az ellenfélnek. Holnap tovább előre!"

Vármegyei szövetségek