Nyíregyházi SC KA - Budapesti Honvéd 65:46
27
Apr
2017
Nyíregyházi SC KA - Budapesti Honvéd 65:46
2017. április 27.  |  16:58
NYÍRSULI KOSÁRAKADÉMIA /A - BUDAPESTI HONVÉD/ A

VÉGEREDMÉNY: 65-46 ( 23-18;15-8;14-12;13-8)

Nyírsuli Kosárakadémia: POLLÁK B. 3/3 , FAZEKAS CS. 24/3 , DEMETER Á. 5/3 , T BODNÁR B. -, VASKÓ GY. 3/3 , BOLDEN I. 8 , FARKAS S. 14/6 , SITKU M. 2, MOKÁNSZKY M. 6 ,

Budapesti Honvéd: Ács B., Bálint B. 2 , Szakács Zs. 4/3, Pendert B. -, Kovács M. 6, Tichov D. 4, Martinez R. 9/3 , Bea B. - , Széphelyi T. 5, Mucza T. 10/3 , Csepregi Á. , Hargitai K. 6 ,

Összefoglaló

A Pécs-Sopron rangadót követően a nap másik rangadóját a két százszázalékos Honvéd és Nyíregyháza vívta. A csoportelsőségről döntő találkozó nagy izgalmakat és minőségi kosárlabdát hozott.

Honvéd duplával indult a találkozó, majd az ezt követő két akcióból is pontot szerzett a fővárosi alakulat. A Nyíregyháza is felvette a ritmust, és ők is megszerezték első pontjaikat. Vaskó György folytatta, amit szerdán abba hagyott, triplát dobott kedvenc szélső pozíciójából. A pont henger mindkét oldalon beindult öt perc alatt. Viszonyításképpen a Vasas-Szombathely meccsen egy negyed alatt esett annyi pont mint ezen az első öt percben (10-13). Jó védekezés és fegyelmezett játék jellemezte mindkét oldalt. Fej-fej mellett haladtak az első negyed végén. Fazekas triplájára Martinez válaszolt hárompontossal a Honvédnál (17-18). Fazekas vitte a Nyíregyet a hátán. Az utolsó percbe fordulva újabb triplát hintett. A Honvédnak semmi nem jött össze, a negyed pedig vége Pollák triplájával zárult (23-18).

A Nyíregyháza a második negyedet is remekül kezdte. Egy sikeres közeliből, majd egy letámadásból szerzett duplát. Zsoldos András egy perc után időt is kért (27-18). A palánk alatt kétszer is jobbnak bizonyult a Honvéd, így a Nyíregy nem tudott újabb pontokat szerezni. Mucza Tamás triplája lő távon belülre hozta a kispestieket. A negyed közepére ellépett a Nyíregy, köszönhetően, hogy a Honvéd pont képtelen maradt percekig. Fazekas passzából Farkas dobott triplát illetve a magabiztosan értékesítették a nekik befújt büntetődobásokat (35-24). Ez a negyed Fazekas Csabáról szólt. Nem tudták tartani, és amikor dobótávon belül került nem hibázott. A Honvéd hosszú pont csendjei egyre nehezebb helyzetbe sodorták Zsoldos András együttesét. Félidőben 38-26 állt az eredményjelzőn a Nyíregyháza javára.

A Honvéd a harmadik negyed elején Tichov révén feljött tíz pontra, azonban Fazekas passzaira nem volt ellenszere a Zsoldos csapatnak. A palánk alatt továbbra is a Nyíregy dominált, Bolden Immanuel kihasználva fizikai adottságait egy remek blokkal segítette csapatát (40-30). A harmadik negyed közepén nem halmozták el a közönséget a játékosok pontokkal, azonban a pontcsendet Széphelyi Tamás passzából Ralf Martinez élményszámba menő zsákolása törte meg. A csodás akció azonban nem a Honvéd önbizalmát növelte, a Nyíregyháza két közelivel tovább növelte az előnyét (44-32). A negyed végére ismét megélénkült a mérkőzés. Mindkét oldalon hullottak a pontok. A Honvéd azonban egyre távolabb került ellenfelétől és az utolsó negyed előtt tizennégy ponttal fordultak a felek.

A negyedik negyed elején nem tudott komolyabb áttörést elérni a Honvéd. Zsoldos mester időkéréssel próbált meg alakítani a taktikán, azonban ez sem volt hatásos. A fővárosiakból hiányzott az átütő erő és a palánk alatt továbbra sem tudták a Nyíregyházát megverni (57-40). A találkozó végére a Honvéd lendülete is elfogyott és hiába próbálkoztak semmi sem akart sikerülni. Pethő Ákos legényei stabilan tartották a húsz pontos különbséget, esélyt sem adva az ellenfélnek a felzárkózásra (63-42). Egy perccel a mérkőzés vége előtt joggal zengett a nyíregyházi szurkolók torkából a „Szép volt Fiúk!" rigmus. A szabolcsi alakulat remekül kosárlabdázva megérdemelt 65-46-os győzelmet arattak a kispestiek ellen, ezzel pedig megszerezték a csoport első helyét.

Edzői értékelés

Pethő Ákos:" Zónavédekezésünkkel megfogtuk a Honvéd csapatát, és az egész mérkőzésen alacsony pontszámon tudtuk őket tartani. Ez jelentette ma a győzelmünk kulcsát. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! Várjuk, hogy ki lesz az ellenfél a holnapi napon."

Zsoldos András: „A csoportdöntőn sajnos halványabb volt a teljesítményünk, ráadásul egy motivált, jó csapat ellen játszottunk. Ne felejtsük el azonban, hogy holnap a döntőbe jutásért játszunk. Természetesen megyünk tovább!"

Vármegyei szövetségek