Soproni SI - MAFC 83:58
26
Apr
2017
Soproni SI - MAFC 83:58
2017. április 26.  |  15:09
SOPRONI SPORTISKOLA / A - MAFC
VÉGEREDMÉNY: 83-58 (16-15; 17-18;28-20;22-5)
Sopron: Rátvay B. 23, Papp B. 19, Polgárdy Á. 17, Werner V. 9, Németh M. 7, Füzi R. 4, Soós B. 2, Gászner F. 2, Horváth M., Csátaljai B.,
MAFC: Szanyi R. 23, Nagy G. 16, Jankovits B. 5, Wendler B. 4, Juhász M. 4, Armaghani Á. 3, Jónap T. 3, Dénes D., Cserki A., Bartos B., Gróf B., Pataki L.,

Összefoglaló:
ELSŐ NEGYED
A Junior döntő első napjának harmadik mérkőzésén a Sopron a budapesti MAFC csapatával találkozott. Mindkét együttes jól kezdte a találkozót. Az első öt percben tizenkét pont hullott a kosárba hét a Sopron, míg öt a MAFC részéről. A palánk alatt nagyon jól védekező MAFC tudta tartani a lépést a fehér mezes soproniakkal. Bő hét perc elteltével 13-10-re vezetett a Sopron két gyors lerohanást követően. Az első negyedben egyik csapat sem tudott a másik fölé nőni. Minimális előny a Sopronnál 16-15.

MÁSODIK NEGYED
Nem adja magát könnyen a MAFC. Két közép távoli kísérlet is beakad, amivel feljönnek egy pontra (16-15). Fordít a MAFC! Szanyi Róbert dob triplát.
Potyognak a triplák. A Sopronból Polgárdy dobott három pontost (19-22).
A második negyed ötödik percére fordulva továbbra is a MAFC-nál az előny. Szanyi triplájával és Nagy középtávolijával már 23-27 a mérkőzés állása.
Újra előny a Sopronnál! Rátvay Balázs büntetőből, míg Polgárdy egy lapattanót követően eredményes (28-27). Remekül dob mindkét csapat. Duplák és triplák mindkét oldalon. Fej-fej mellett a két csapat a negyed nyolcadik percében (31-30).
A soproniak meglehetősen feszültek, ami görcsössé teszi a játékukat. Védekezésben és támadásban is hibáznak. Juhász értékesíti a büntetőt (31-33).
A negyed lefújása előtt Papp is büntetőből eredményes. Félidőben egál a Sopron-MEAC 33-33.

HARMADIK NEGYED
Egy perc, négy pont (33-33). A MAFC eddig megállíthatatlan! Remekül védekeznek és támadnak. Szanyi R. büntetőből, majd közelről is eredményes (35-42).
Hullik a pont zuhatag, a Sopron mínusz hétről fordít 47-46-ra. A tízes mezben játszó Papp Barna triplát dobott.
Újabb tripla! Polgárdy fantasztikus dobását követően 53-47-re vezet a Sopron a harmadik negyed nyolcadik percében. Kezd meglépni a Sopron, már nyolc pont az előnyük a fáradni látszó MAFC-al szemben (59-51). Szanyi értékesíti mind a két büntetődobását (59-53).

NEGYEDIK NEGYED
Nyolcpontos soproni vezetéssel fordulnak a felek az utolsó negyedre. Az eddig remekül játszó MAFC kezd elfáradni, a Sopron tartja a nyolc gólos különbséget (65-57).
Németh hárompontosával és Werner büntetőivel már több mint tíz van a két csapat között. Az utolsó negyed negyedik percében 70-57-re vezet a Sopron. A MAFC időt kér.
Elfáradt a fővárosi csapat. Percek óta tart a MAFC kosárcsendje, míg a Sopron magabiztosan halad a győzelem felé. Három perccel a mérkőzés vége előtt 75-57 a Sopronnak. Az időkérés sem segített, a Sopron dobja a kosarakat. Ezúttal büntetőből Rátvay eredményes (76-57).
Újabb három pontos a Soprontól! Werner dob triplát 81-57 a Sopronnak. A piros mezes MAFC az utolsó negyedben nem dobott még pontot.
A találkozó utolsó percében megszerzi a második kosarát a MAFC a negyedben, de azonnal érkezik a válasz a másik oldalon, amely a mérkőzés végeredményét is jelenti. A Sopron az utolsó negyedben tanúsított magabiztos játékával végül megérdemelten, 83-58-ra legyőzi a MAFC együttesét.

Edzői értékelés:
Meszlényi Róbert (Sopron): Nehezen indult a meccs, kissé álmosan kezdtünk. Úgy éreztem, hogy az ellenfelünk magabiztosabban játszik mint mi. Aztán a második félidőben szerencsére tudtunk javítani a védekezésen és a támadásunkon is. Sokkal agresszívabbak lettünk, és úgy gondolom megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Bors Miklós (MAFC) : Az első három negyedben megtudtuk csinálni azt amit megbeszéltünk, aztán az utolsó negyedben a papírforma előjött. A védekezésünk szétesett és úgy érzem, hogy kicsit megtörtünk és az ami a meccs elején megvolt az elveszett. A Sopron az egyik esélyes ezt tudtuk, sok sikert kívánok nekik és gratulálok győzelmükhöz.



Vármegyei szövetségek