Budapesti Honvéd - Szombathelyi SI KA 59:54
26
Apr
2017
Budapesti Honvéd - Szombathelyi SI KA 59:54
2017. április 26.  |  11:16
BUDAPESTI HONVÉD /A - SZOMBATHELYI SPORTISKOLA KA

VÉGEREDMÉNY: 59:54 (20:13; 36:21 ; 12-12; 11-21)

HONVÉD: Mucza T. 16, Hargitai K. 13, Bea B. 12, Martinez R. 6, Széphelyi T. 5, Ács B., Bálint B. 4, Szakács Zs. 0, Pendert B. 0, Kovács M. 0, Tichov D. 3, Csepregi Á. 0,

Szombathely: Dancsecs A. 14, Kovács B. 11, Kiss M. 9, Lukács D. 9, Józsa Sz. 5, Körmendi B. 3, Bakon Cs. 3, Oláh G. 0, Peszlen P. 0, Fritz K. 0, Laman R. 0, Gaál K. 0,

ÖSSZEFOGLALÓ:

Első negyed:

A Nemzeti Fiú Junior Bajnokság döntője a Budapest Honvéd-Szombathelyi Sportiskola KA mérkőzésével kezdődött meg Debrecenben. A találkozó a Honvéd pont viharával kezdődött, hiszen az első percben már hét pontnál jártak. A szombathelyiek kissé álmosan kezdtek, de nagy nehézségek árán sikerült egyenlíteniük. A Honvéd továbbra is jól dobott, főként Mucza Tamásnak köszönhetően. (18-11). A félidő vége előtt Martinez Ralf rázta meg magát, aki nem csak támadásban de védekezésben is hasznos tagja volt csapatának. Az első negyed a Honvéd 20-11-es vezetésével ért véget.

Második negyed:

A második negyed ott folytatódott, ahol az első véget ért. Martinez Ralf könnyedén szórta a duplákat, míg védekezésben áttörhetetlen volt a Honvéd. Labdaszerzéseiknek köszönhetően már 31-15 is volt az eredmény. A lepattanókat nem tudta megszerezni a Szombathely és dobóátlaguk sem javult a második negyed végére. Szünetre 36-21-el vonultak a csapatok.

Harmadik negyed:

A szünetet követően sokkal koncentráltabban futott ki a második játékrészre a Szombathely. Első támadásaikból rögtön pontokat értek el. A Honvéd mestere azonnal időt is kért 36-26-os állásnál. Az időkérésnek meglett az eredménye, a Honvéd kosarasai visszavették a kezdeményezést és Bea Bence négy pontjának köszönhetően ismét visszaállították a félidei különbséget. Józsa Szilárd és Bakon Szilárd tripláira Martinez Ralf egy lepattanót követően válaszolt. A szombathelyiek kezdeti lendülete alábbhagyott és már kevésbé tudták kontrollálni a mezőnyben fizikálisan sokkal erősebb Honvéd játékát. A harmadik negyed hozta eddig a legkiegyenlítettebb csatát. Mindkét csapat 12-12 pontot dobott. Az állás három negyedet követően 48-33 volt a Honvéd javára.

Negyedik negyed:

A Honvéd kezdte jobban az utolsó negyedet. Gyors labdaszerzéseiknek köszönhetően elérték az ötven dobott pontot. A szombathelyieknél semmi sem sikerült, hárompontos kísérleteik rendre kimaradtak de még így is elbírta a Honvéd, hogy Martinez Ralf egymás után kétszer is hibázott ziccerben.

Az utolsó öt percre fordulva tizenöt pont volt a különbség a két csapat között (54-39). Egyik csapat sem dobott igazán jól a negyedik negyed középső szakaszában, azonban a Szombathely két triplájának és remek védekezésének köszönhetően visszajött a meccsbe. Olyannyira, hogy másfél perccel a mérkőzés vége előtt hat pontra olvadt a budapestiek előnye. Dancsecs András hátára vette a szombathelyieket és szórta a pontokat. Mellette még Kovács Benedeket kell kiemelni, aki szintén rátalált a dobó formájára (56-51). Nem véltelen, hogy időt is kért a Honvéd. Ez viszont csak még jobban megzavarta Zsoldos András legénységét. Labdát szerzett a Szombathely, amely végén büntetőből újabb pontokat értek el. Huszonnégy másodperccel a találkozó vége előtt három pont volt csupán a különbség. Nem tudott azonban élni a kínálkozó lehetőséggel a Szombathely, büntető dobást hibáztak, míg a másik oldalon Széphelyi Tamás és Bea Bence is értékesítette a saját maga büntetőjét (59-54).

A találkozó a Budapesti Honvéd győzelmével zárult, amely összességében megérdemelten győzte le a Szombathely csapatát. A találkozó túlnyomó részében ők domináltak és dobtak jobban. Svajda Gábor fiai az utolsó öt percre ugyan feltámadtak hamvaikból ez már nem volt elegendő a fordításhoz.

Edzői értékelések:

Zsoldos András (Honvéd): Minden tornán az első mérkőzés a legnehezebb. Az első két negyedben jól dobtunk, azonban tudat alatt a végére kicsit kiengedtünk és nehézzé tettük magunknak a találkozót. Túl vagyunk rajta és győzelemmel megyünk tovább.

Svajda Gábor (Szombathely): Gratulálok a Honvéd győzelméhez. Nehéz mérkőzés volt. Örülök, hogy a találkozó végére visszajöttünk a mérkőzésbe és sikerült megszorítani az ellenfelünket. Készülünk az esti mérkőzésre, ahol reményeink szerint javítani tudunk majd.

Vármegyei szövetségek