Debreceni KA - Dávid Kornél KA 62-39
15
May
2016
Debreceni KA - Dávid Kornél KA 62-39
2016. május 15.  |  15:45
Debreceni KA - Dávid Kornél KA 62-39 (22-15, 13-6, 25-9, 2-9)

Debrecen: Tóth B 13, Vezendi 15/3, Csomor 10, Virágh 1, Balázsi S. 2, Balázsi D 10/2, Gáspár 11/1

Székesfehérvár: Takács 11/2, Csernavölgyi 4, Heinrich 3/1, Pávay 2/2, Takács 4/2, Nagy 4, Seyi 11/7

A két csapat rendre megtalálta egymás gyenge pontjait, nem tudtak leszakadni egymástól. Gáspár közeli találatával vezetés szerzett a Debrecen (10-9). A fehérváriak játékosa Heinrich lépett meg egy hibát követően, és dobta be ziccerét (12-13). Balázs ellen fújtak be büntetőt, aki értékesíteni tudta, majd Vezendi percei következtek: labdát halászva vezette egyedül a labdát a gyűrűre, majd triplából volt eredményes. Peresztegi Nagy Ákos kérte ki idejét (18-13). A tornát tekintve a Debrecen eddigi legjobb kezdését láthatták a szurkolók, szinte tökéletes játékkal megérdemelten vezettek (22-15).

Rövid szünetet követően a csapatoknál megsokszorozódott a hibák száma. Ezt a negyedik nap számlájára lehetett írni. Peresztegi többször cserélt, kereste a nyerőemberét. A közel három perces gólszünet után Takács volt eredményes büntetőből (23-18). Tóth Bence szerzett labdát, és dobott pontot csapatának ziccerből (28-18). Ezzel kialakult a tíz pontos különbség a két csapat között, a fehérváriak időt kértek, hogy rendet rakjanak a fejekben. A fehérvári játékosok pedig nem maradtak adósok, büntetőből szépítettek.(29-21). Az utolsó két támadásból a cívisvárosiak Tóth majd Csomor révén beállították az eddigi legnagyobb különbséget (35-21)

A fordulást követően megállíthatatlanná vált a Debrecen, mind védekezésben, mind támadásban felőrölték ellenfelüket. A fehérváriak első pontjaikat 5 perc elteltével szerezték meg, ami pedig már több mint késő volt, hiszen addigra már a házigazdák 20 pontos előnyre tettek szert.(50-28) A Debrecen jó játékához hozzátartozott, hogy több játékostársnak sikerült felnőnie a cívisváros két ászáshoz, a Csomor-Tóth duóhoz. A közel teltház előtt játszó Debrecen így egy igazi örömjátékkal tudta kiszolgálni lelkes szurkolóit. A sárga-kékek mestere, Ráthonyi Tamás kért időt csapatának, figyelmeztette a fiúkat, hogy a mérkőzésnek nincs vége, továbbra is ezt a koncentrációt várja el a csapatától. Vezendi pedig megfogadta mestere szavait, és rögtön büntetőkkel, majd egy triplával növelte csapata előnyét. Tóth szerzett labdát 20 másodperccel a lefújás előtt, és fejezte be a ziccerét. Dobását óriási ováció fogadta (60-30)

Az utolsó tíz percben már csak az volt a kérdés, hogy a kékeknek mennyi energiája lesz egy utolsó nagy rohamra. Küzdöttek, de erejükkel már csak kozmetikázni tudtak az eredményen (62-39), ezzel a házigazda Debrecen megszerezte a harmadik helyet a tornán.


MESTERMÉRLEG

Ráthonyi Tamás: A mérkőzést megelőzően éppen azt mondtam a srácaimnak, hogy olyan érzésem van, mintha a tornán teljesen elfelejtettünk kosárlabdázni, de éppen az utolsó nagy meccsen cáfoltak rám szerencsére. Egész évben dolgoztunk, és ma ennek láthattuk az eredeményét. Gratulálok a csapatomnak, és köszönjük a bíztatást!

Peresztegi Nagy Ákos: Gratulálok a Debrecennek a bronzéremhez, csapatunk a végsőkig küzdött, de ma ez nem volt elég.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_131 

Vármegyei szövetségek