Szolnoki VSI- SZEDEÁK 57-54
15
May
2016
Szolnoki VSI- SZEDEÁK 57-54
2016. május 15.  |  13:27
Szolnoki VSI- SZEDEÁK 57-54 (15-20, 8-20, 23-7, 11-7)

Szolnok: Pallai 12/3, Andó 17, Kovács 2, Gilszki 6, Taiwo 18/2, Bajkó 2

Szeged: Polányi 6, Halápi 12, Pinnyei 6, Meleg 11/1, Varga 19/1



A mérkőzés első percei Varga Ákos zsenialitásáról szóltak szegedi részről, a fiatal játékos pár perc alatt 8 pontot szerzett csapatának (4-8). A csapatok nagyon nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, fáradság nyomai nem voltak érezhetőek. Gyors, dinamikus játékkal keresték a réseket az ellenfél védekezében. Szegedi vezetésnél kért időt a szegediek mestere, Antal András(8-12). Az időkérést követően Andó triplázott (11-14). Kovács tört be, azonban közeli dobását elhibázta, a palánkról lepattanóért komoly harc ment a levegőben, amelyet Andónak sikerült bepöciznie a gyűrűbe (13-16). Halápi-Meleg összjátékát követően 5 pontos előnyre tett szert a Szeged az első negyedben (15-20).

A rövid szünetet követően pontatlanság jellemezte mind a két csapatot. Többször eljutottak helyzetekig, azonban dobásaik rendre kimaradtak. A rossz szériát Taiwo szakította meg egy fantasztikus zsákolással. A szolnokiak húzóembere, Varga is megmutatta zsákoló tehetségét. Egy érdekes momentumnak lehettünk szemtanúi a tornán, hiszen a két csapat a második játékrészben többet zsákolt, mint az egész mezőnyt tekintve a tornán. Palányi tripláját követően időt kért a Szolnok együttese (23-31). Tasnádi Zoltán vezetőedző a zárt védekezésre hívta fel csapata figyelmét. Az időkérés azonban nem segített csapatán, Halápi közeli dobásával már 10 pontosra nőtt a különbség (23-33). A fehér trikósok az időkérést követően sem találták az ellenszert, dobásaik célt tévesztettek voltak, lepattanókat rendre elhalászták. Egy ilyen akcióból indult meg Halápi egyedül, és állította be az eddigi legnagyobb különbséget a csapatok között (23-40). A második játékrészben mindössze 8 pontot dobtak a szolnoki srácok, míg a szegediek mind a két negyedet 20 ponttal zárták.

A félidő után megtört a szolnoki átok: előbb Pallai büntetői voltak sikeresek, utóbb Taiwo közeli dobásai (29-42). Andó triplájával visszajöttek 10 pontra a Szegeddel szemben. A szolnokiak közel két perc alatt több pontot szereztek, mint az egész második negyedben. A Szolnok nem tudott hibázni ezekben a percekben, Pallai lepattanóját Taiwo pöcizte be (36-43). Pallai fülelte le a szegedi labdahozatalt és triplázott. A Szeged kikérte második idejét (39-43). A fejmosással sem sikerült redbe rakni a játékosokat, és a negyedet követően csupán már csak egy gól hátránya volt a fehér trikósoknak(46-47). Felemás negyedeket produkáltak a csapatok, a második félidőben a tiszapartiak támadó játéka még a szolnokiakénál is gyengébbre sikerült, hiszen csak 7 pontot dobtak játékosaik.



Az utolsó tíz percbe érkezve Andó triplájával kiegyenlített a Szolnok (49-49). A játékosok láthatóan nagyon fáradtak voltak már a mérkőzés végén, a szegediek támadásai technikai hibákkal végződtek. A szolnokiak két kulcsfigurája, Andó és Taiwo szerzett vezetést a szolnokiaknak (54-52). Őrült utolsó kettő perc következett, hiszen a csapatok egálban voltak Varga révén (54-54). Vargának ez volt a 19. pontja, amivel a mezőny legeredményesebb játékosa lett. Negyven másodperccel a lefújás előtt szerzett pontokat csapatának Pallai, amelyre már nem érkezett válasz. Ezzel az ötödik helyért való harcot a Szolnok csapata nyerte meg (57-54).

 

 



MESTERMÉRLEG:

Tasnádi Zoltán: Köszönjük szépen a minket elkísérő szurkolók bíztatását. Azt hiszem Szolnok városának nagy dicsőséget szereztük, hiszen négy győzelemmel és egy vereséggel megszereztük az ötödik helyet. Mások ilyen mutatókkal bajnokságot nyernek vagy dobogón állnak. Óriási gratuláció a csapatomnak és azt hiszem a lehető legtöbbet hoztuk ki magunkból.

Antal András: Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mindössze három ponttal kaptunk ki a Szolnoktól. Jövőre az U-18-s bajnokságban ezzel a korosztállyal igyekszünk majd minél jobb eredményt elérni. Gratulálok a Szolnoknak, egy nagyon felkészült csapattal találkoztunk.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_130 

Vármegyei szövetségek