Budapesti Honvéd- Szombathelyi Kosárlabda 58-42
15
May
2016
Budapesti Honvéd- Szombathelyi Kosárlabda 58-42
2016. május 15.  |  13:06
Budapesti Honvéd- Szombathelyi Kosárlabda 58-42 (19-11, 8-14, 19-11, 12-6)

Honvéd: Szentirmai 6/2, Sebők 2, Lengyel 1/1, Barczi 1/1, Baranyi 5/1, Kopácsi 6/2, Martinez 22/6, Józsa 15/4

Szombathely: Józsa 4, Dancsecs 21/3, Körmendi B.5, Verasztó 1/1, Gyuk 4, Körmendi M. 4, Bogár 3



A feldobás utáni első kosarat Szentirmai szerezte a fővárosi együttesnek. A szombathelyiek eladott labdáiból a fővárosiak könnyű kosarat szereztek, és a 6. percben már a piros-fehérek vezettek (12-14). A palánk alatti lepattanó csatát a Honvéd rendre megnyerte, mégse tudta pontra váltani. A szombathelyiek alaposan előkészített támadásai sem zárultak kosárral, hosszú hosszú pont nélküli szakasz után ismét a Honvéd tudott először kosarat szerezni Józsa Máté révén. A szerzett labdákból indított támadások mindkét oldalon nagyon pontatlanul fejeződtek be. Dancsecs pontjaival kicsit közelebb kúszott a vasi együttes (16-10).A negyed zárásaként még egy sportszerűtlen hiba is esett a szombathelyi oldalon Verasztó által.

A második negyedet dekoncentráltabban kezdték a csapatok, látszott a játékosokon a torna fáradtsága, hiszen már negyedik napja játszottak mérkőzéseket. Több perces gólcsendet törtek meg a vas megyeiek, edzőjük magához is rendelte fiait(19-13). Az időkérést követően szerzett labdát Martinez cselezte be magát a palánk alá, ahol egy közeli dobással közelebb hozta csapatát a riválishoz(21-16). A szombathelyiek a támadóidőt a végletekig kihasználva passzolták ki Bogárnak a labdát, aki egy triplával hálálta meg társai bizalmát. A vas megyei csapat nem sokkal később Dancsecs triplája révén átvette a vezetést (21-22). Technikai hibát kapott a Honvéd edzője, Simon Nándor. Ez is mutatta, hogy még a helyosztókon sem volt lazsálás a csapatok között, mindenki a legjobb tudása szerint játszott. Józsa Máté bünető dobásai révén a Honvéd játékosai kettő perccel a félidő előtt ismét kiegyenlítettek, majd Szentirmai közelijével előnybe kerültek (27-25).

A harmadik negyedbe érve újra megjött a dobókedve a csapatoknak. Lengyel büntetőjével ismét ötpontos előnyre tett szert a Honvéd csapata (32-27). Egy esetleges rohamot megelőzve hívta magához fiait Váradi Kornél. Az időkéréssel sem javult fel a Szombathely játéka, Verasztó veszített labdát melyet Kopácsi szerzett meg, aki feladta Martineznek, de a vele szemben elkövetett szabálytalanság következében már nem tudta értékesíteni ziccerét, büntetőit azonban igen (38-30). Dancsecs András vette vállára a csapatot, és védőmunkája mellett a támadásban egy testcsellel utat tört magának, majd egy közeli dobással faragott a Szombathely hátrányán (38-32). Barczi próbálkozott triplával, a dobása kicsorgott a gyűrűből, azonban Martineznek még sikerült bepöciznie(40-32). Dancsecs, a kék-sárgák játékosa megalkuvást nem tűrően küzdött, a csapat pontjainak több mint felét ő jegyezte. A másik oldalon Martinez játéka volt kiemelkedő, vezetésével kezdhették meg a fővárosiak 10 pontos előnyből az utolsó tíz percet (46-36).

A játék utolsó tíz percében már nem sikerült változtatni a játék képén a Szombathely csapatának. Ezzel eldőlt hogy a hetedik helyért küzdő csapatok közül a Honvéd került ki győztesen, melyen a legtöbb pontot Martinez (22) szállította csapatának. A szombathelyiek is büszkék lehetnek csapatukra, mert egy jó játékkal, csupán kevés ponttal maradtak le ellenfelüktől.

MESTERMÉRLEG:

Simon Nándor: Alacsony színvonalú mérkőzésen a Honvéd igazi csapatjátékkal hetedik helyezést ért el a kadett országos döntőn. Köszönjük a kiváló rendezést, jól éreztük magunkat. Hajrá Honvéd!

Váradi Kornél: Sajnos sokszor fegyelmezetlenek voltunk, ami megpecsételte a sorsunkat. A Honvéd azokban az időkben megérdemelten kerekedett fölénk, így megérdemelten győztek. Köszönöm a szezont a srácaimnak, bejutottunk a legjobb nyolcban, amit senki nem várt tőlünk előzetesen. Dolgozunk tovább, még sok munka vár ránk, ahogy ezt a torna is bebizonyította.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_129 

Vármegyei szövetségek