Nyíregyházi Sportcentrum KA - Dávid Kornél KA  48-4
14
May
2016
Nyíregyházi Sportcentrum KA - Dávid Kornél KA 48-4
2016. május 14.  |  19:41

Nyíregyházi Sportcentrum KA - Dávid Kornél KA  48-47 (17-10, 16-15, 6-10, 9-12)


Nyíregyháza: Pollák 12/1, Vaskó 8/2, Sitku 11/1, Mokánszki 11/1, Bolden 6

Székesfehérvár: Takács 5/1, Csernavölgyi 9/6, Heinrich 7, Pávay 1/1, Takács 8, Nagy 1/1, Seyi 16/1

Két taktikailag nagyon fegyelmezett csapat találkozott egymással az elődöntben. Csernavölgyi büntetőivel folyamatosan ott loholt a Dávid Kornél Akadémia a Nyíregyháza nyakában (10-8). Pollák Balázs ott folytatta, ahol a pénteki napon abba hagyta, a remek technikai tudással rendelkező játékos közeli kísérletei rendre gyűrűbe estek. A második negyed hasonló lendülettel kezdődött, a Dávid Kornél KA rövid idő alatt utolérte ellenfelét (17-16), ezért Boczkó Ádám időt is kért, hogy rendbe rakja csapatát. Az időkérés kifejezetten jót tett csapatának, akik egy 5-0-s sorozattal hálálták meg mesterük szavait.

A rohamot előbb Peresztegi Nagy Ákos időkérése törte meg, majd Seyi talált a gyűrűbe (22-18). A mesterek szavai nagy hatással voltak a játékosokra mind a két oldalon, ezúttal a székesfehérváriak volt egy 0-6-s sorozata. A nyíregyháziak gólcsöndjét Sitku törte meg egy középtávoli dobással (24-22). Vaskó dobta fel a labdát Boldennek, aki teljesen egyedül várta a labdát (28-22). A Nyíregyháza center játékára nem lehetett panasz, Boldent tömték meg rendesen bejátszott labdákkal, aki nem hibázott közelről. A félidő végére 8 gólosra nőtt Boczkó legénységének előnye (33-25).

A szünetet követően Sitku szerezte meg ötödik pontját, és ezzel a csapat ismét 10 pontos előnybe került. Seyi szerzett labdát és vitte be, majd egy eleresztett közeli dobással újra szorossá tette a mérkőzést (35-30). Kénytelen volt kivenni második idejét Boczkó. A taktikai megbeszélés következtében a csapatok védekezése feljavult, közel 4 percig nem találták az ellenszert. Mokánszki hibázott lövést, a lepattanót Takács vadászta le, aki átszelve a pályát nem hibázott ziccert (35-32). Ennél viszont közelebb nem tudtak jutni a nyíregyháziakhoz, Sitku vezérletével ismét elléptek négy ponttal.

A harmadik negyedet megnyerték a fehérváriak, de összesítettben még továbbra is hátrányban voltak (39-35). Messze a legizgalmasabb utolsó negyed következett a szombati játéknapon. Látszott, hogy mind a két csapat nagyon komolyan gondolta a mai mérkőzést, teljes erőbedobással és koncentrációval harcoltak a játékosok. Vaskó rossz passzát követően Heinrich vezette ziccerig a labdát (41-38). Seyi elképesztő formában játszott a mérkőzés folyamán, előbb labdát szerzett, majd góllal és asszisztjával oroszlánrészt vállalva jeleskedett a meccs megfordításában (41-42). A 36. percnél szerzett elsőnek vezetést a fehérvári alakulat.

A hajrába fordulva Pollák triplázott kiszorított helyzetből, majd Mokánszki hajtott végre egy sikeres közeli akciót (46-42). Az utolsó percre érkezve összesen egy pont hátránya volt a fehérvári csapatnak (48-47), de 4 másodperccel a vége előtt dobást hibázott

A Nyírsuli KA jutott a döntőbe egy nagyon nehéz mérkőzéssel, ahol a Vasas csapatával fognak találkozni vasárnap. A Dávid Kornél KA pedig a harmadik helyért harcolhat majd a házigazda Debrecennel.

MESTERMÉRLEG

Boczkó Ádám: Erőn felül teljesített a csapatom. A maximumot láttam a srácaimtól, nincs más dolgunk mint készülni a holnapi döntőre.

Peresztegi Nagy Ákos: Gratulálunk a Nyíregyházának és nagyon sajnáljuk, hogy nem jutottunk be a döntőbe.

Statisztika: http://kosarsport.hu/utanpotlas/fiu-kadett/game/hunu16/x1516/hunu16_128 

 

Vármegyei szövetségek