SZEDEÁK- Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 90-72
14
May
2016
SZEDEÁK- Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 90-72
2016. május 14.  |  16:42
SZEDEÁK- Szombathelyi Kosárlabda Akadémia 90-72 (23-14, 20-16, 30-24, 17-18)

Szeged: Kass 9/1, Polányi 4, Halápi 2, Pinnyei 8/4, Meleg 30/6, Szatmári 9, Patkós 5/1, Banda 7, Varga 16

Szombathely: Józsa 4, Dancsecs 22/3, Körmendi 8, Verasztó 18, Gyuk 2/2, Körmendi 2, Gaál 6, Oláh 4, Bogár 2, Dokmanovic 4

 

A mérkőzés nagy irammal kezdődött, a csapatok fej-fej mellett haladtak egymás mellett(8-6). Már a kezdetektől óriási feszültség volt érezhető mint a kispadon, úgy a pályán is. A csapatok edzői megakulvást nem tűrően igyekeztek irányítani a srácaikat. Az első időkérést a szegediek trénere, Antal András kérte ki, aki a támadások mellett a gyors visszafutásokra hívta fel játékosai figyelmét. Az időkérést követően feljavult a Szedeák játéka. 8-0-s rohamot nem bírta idegekkel Váradi, és kikérte ő is az idejét csapatának (16-8). A szakami megbeszélés után Szatmári kapott labdát, és szlalomozott be a palánk alá, ahol egy közeli dobással már 10 pontosra növelte a szegedi csapat előnyét (18-8). Az első negyed Pinnyei buzzerbeaterével végződött.

Dokmanovic halászta le Meleg palánkról kicsorgó dobását, majd értékesítette (30-16). A szombathelyi Körmendi triplázott, majd visszafutásnál szerzett labdát, amivel azonban játékostársa nem tudott élni. (34-19). A második félidőben világossá vált a Szombathely számára, hogy nem maradt más, mint a kapaszkodás, és a kék-sárgák szívós üldözőknek bizonyultak: 0-6-s rohammal igyekeztek felzárkózni a Szegedhez (34-25). A szegedi gólcsendet Patkós középtávoli lövése törte meg. A félidő végeztével megszaporodott a technikai szabálytalanságok száma. Az utolsó támadást a szombathelyiek játékosa vezette, ám dobásig már nem jutott el.

A második félidő a vas megyei csapat legtöbb pontot szerző játékosának, Dancsecs triplájával kezdődött. Ezzel a dobásával már 14 pontnál járt (60-43). Szatmári leste le az ellenfél játékát, és tökéletes ütemben ugrott ki, majd labdát szerezve vitte egyedül a palánkra (65-46). Dancsecs büntetőjét követően villámgyors kontratámadást vezetett a Szeged, amelyet Halápi értékesíteni tudott. A csapatok között a 20 gólos különbség stabilizálódni látszott, amelyben fő szerepet vállalt Meleg Gergő, aki egy személyben legalább a pontok harmadát szolgáltatta csapatának.

Az utolsó játékrészbe érve Verasztó estében testi épségét nem kívélve a gyűrűbe jutatta a labdát, amelyet a közönség óriási ovációval fogadott. A csapatok már csak kozmetikázni tudtak az eredményen, a végső győzelme a szegedi csapatnak nem forgott veszélyben. A játékosok utolsó energiatartalékaikkal szebbnél-szebb mozdulatokkal szereztek pontokat csapataiknak. A mérkőzés győztese, a Szeged így holnap a helyosztókon az ötödik helyért küzdhet, míg a Szombathely a hetedikért (90-72).

MESTERMÉRLEG:



Antal András: A tegnapi mérkőzés után kértem a srácokat, hogy az ötödik helyet, amelyet lehetőségünk van megszerezni, azt tiszteséggel és becsülettel próbáljuk meg megszerezni. Ma a Szombathellyel játszottunk, az eset pikantériája hogy a bajnokság rájátszásában Szombathelyen és Szegeden is kikaptunk tőlük, ezért kértem a srácokat, hogy mutassák meg, hogy jobb csapat vagyunk mi ennél. Ezt most sikerült bebizonyítanunk már az első félidőben. A kezdő játékosaimnak köszönöm, hogy szinte tökéletes játékukkal bátrabban nyúlhattam a cserepadhoz. Ez egy nagyon jó mérkőzés volt, gratulálok a Szombathelynek, külön kiemelve a Dancsecs Andrást.

Váradi Kornél: Kicsit még mindig bátortalanok voltunk, sok kosarat kaptunk az elején. Dolgozunk tovább, minden mérkőzés megmutatja mik az erősségeink, és hogy mikben kell még fejlődnünk. Megyünk tovább, még egy meccs hátravan. Hajrá Szombathely!

Staisztika:  http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_126

 

Vármegyei szövetségek