Szolnoki VSI - Budapesti Honvéd 60-37
14
May
2016
Szolnoki VSI - Budapesti Honvéd 60-37
2016. május 14.  |  12:31


SZOLNOKI VSI - BUDAPESTI HONVÉD 60-37 (23-6, 17-10, 9-10, 11-11)

Szolnok: Várbíró 4, Orbán 9/2, Pallai 11, S.Tóth 4/2, Andó 6, Kovács 12/4, Gilszki 7/2, Taiwo 7/3

Honvéd: Holló 5/1, Sebők 2, Pápay 4, Lengyel 2, Zala 2, Martinez 9/1, Kopácsi 13/2

 

Kopácsi révén nagy elánnal kezdett a Honvéd, a fiatal játékos vezetésével hamar 4 pontos előnyt szereztek. A játék elején nagyon magas taktikai fegyelmezettség jellemezte mind a két csapatot, keresték az ellenszert a másik védekezésében. Ronkay László kért elsőnek időt csapatának, hogy megossza velük ötleteit (6-4). Az időkérés sem hozta meg a sikert a Honvéd támadójátékában, ellenben a szolnokiak Taiwo pöcizésének hála már 11 pontos előnyre tettek szert (17-6). Az első negyed végén a Szolnokiak teljesen bedarálták az ellenfelüket egy 14-0-s sorozattal (23-6).

A következő negyedet mind a két csapat dekoncentráltan kezdte: több technikai hiba és hibás dobás után Gilsziki triplája törte meg a csendet. A fővárosi Martinez gyönyörű floaterrel vétette észre magát. Ennek ellenére továbbra is kereste kulcsjátékosát a Honvéd, miközben a szolnokiaknál Pallai nagy lendülettel irányította csapatát. A Honvéd játékosai különös élvezetet találtak a pincér dobásokban, ezért a második negyedben többnyire így próbálkoztak pontokat gyűjteni csapatuknak. A látványos mozdulat nem feltétlenül párosult sikerrel (35-12). A félidő végén több taktikai fegyelmezetlenség jellemezte a szolnokiak játékát, számos labdájukat csente el a Honvéd, de labdafelhozatalaik és ziccereik rendre kimaradtak. A félidő utolsó találatát a pénteki napon megsérült Lengyel érte el egy középtávoli dobásból. A mérkőzés félidejét követően több mint 20 pontos előnnyel vonulhatott az öltözőbe a Szolnok (40-16).


A félidőt követően a csapatok fizikálisan megérkeztek a pályára, azonban mentálisan még az öltözőben ragadtak. Ennek következménye volt egy közel négy perces gólcsend, amelyet Kovács büntetője tört meg. Orbán középtávoliját követően már 14 pontosra nőtt a szolnokiak előnye (45-21). A szolnoki csapat két centerének, Taiwonak és Kovácsnak az extraklasszisa kiemelkedett a mezőnyből. A 20 pontos előny állandosulni látszott a két csapat között. A Honvéd játékosai az utolsó negyedre már teljesen lélektelenül vonultak ki a pályára, több támadásuk alatt sem jutottak el dobásig. Ronkay kért azonnal időt, hogy lelket verjen fiatal csapatába. Az edző szavai nem találtak gazdára, Orbán szerzett labdát, és indult egyedül a palánkra, majd fejezte be azt egy pörgetett ziccerdobással (53-28). Andó lepattanóját követően Holló szerzett labdát, és passzolta előre a felfutó Martineznek, aki megszerezte a mérkőzés legszebb pontjait egy zsákolással. A szépségdíjas találat azonban nem segített a végeredmény megváltoztatásában, így megérdemelten győzedelmeskedett a Szolnoki VSI, akik így holnap az ötödik helyért mérkőzhetnek (60-37).


Simon Nándor: Az első félidőt nagy pontkülönbséggel elbuktuk, a másodikat ugyan megnyertük, de ez kevés az örömhöz. Holnap bízom benne, hogy már egy egész mérkőzést is megtudunk nyerni. Hajrá Honvéd!


Tasnádi Zoltán: Gratulálok a csapatnak, nagy lelkierőről tettek bizonyságot. Ez már a harmadik nap, itt már mindenki a végső tartalékait mozgósítja. Az ötödik helyet szeretnénk megszerezni a rájátszásban, addig még van egy mérkőzés, ahol a legjobb tudásunk szerint szeretnénk játszani.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_125 

Vármegyei szövetségek