Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - SZEDEÁK 68-78
13
May
2016
Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - SZEDEÁK 68-78
2016. május 13.  |  23:58

Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - SZEDEÁK 68-78 (16-26, 19-21, 19-20, 14-11)

A mérkőzést 0-8-ás sorozattal kezdte a SZEDEÁK. A fiúk megalkuvást nem tűrve vetődtek a lepattanó labdákért, és villámgyors labdakihozatalt követően üres embernek játszották, ezt Varga értékesíteni tudta. A Debrecen első pontjait Csomor szerezte büntetőből (2-8). Lepattanó labdát követően Banda Milán egyedül szelte végig a pályát értékesítve ziccerét. Mindössze három perc telt az első játéknegyedből, a Debrecen máris 10 pont hátrányt halmozott fel, ezért Ráthonyi Tamás magához hívatta tanítványait. Az időkérést követően a debreceniek, majd a szegediek is büntetőkhöz jutottak. (3-14). A szegedi csapat legnagyobb fegyvere a gyors megindulás volt, rövid keresztpasszokkal, egy-egy befutó emberrel szereztek pontokat a Debrecen rendezetlen fala ellen. A Debreceniek góltalanságát Csomor törte meg, aki egy lepattanót elhalászva vitte végig egyedül a pályán két védő kíséretében. Tóth szinte másolta Csomor támadását, ziccerét bedobta, és mivel a Szedeák játékosa, Virágh szabálytalankodott ellene, büntetőhöz jutott, ezt azonban kihagyta. A Debrecen pocsék kezdés után 8 percet követően megérkezett a küzdőtérre, és gyors gólokkal csökkentette lemaradását(14-22). Antal András látva tanácstalanná vált csapatát, gyorsan magához rendelte játékosait a védelem rendezése érdekében.

A második negyed Varga és Neuwirth büntetőpontjaival kezdődött, majd akcióból volt eredményes Varga ismét (18-34). A Debrecen játékosai teljesen elbizonytalanodtak, semmiféle összhang nem volt tapasztalható a csapatnál, ezért Ráthonyi kikérte második idejét is (18-36). A Szedeák betonkemény védekezése adta meg az alapot a gyors támadásaikhoz. Játékuk alapja a gyors kontrákra épült. A Debreceniek érezve tetemes hátrányukat, igyekeztek villámgyorsan felhozni labdáikat, amely azonban így gyakran pontatlan volt. Gáspár Mátyás gyönyörű egyéni akciógólt szerzett, átcselezve magát a védelmen dobott kosarat. A jelenet után Tóth vadászta le a Szatmári passzát és vitte egyedül a palánkra (29-43). Gáspár passzából Csomor került kiszorított helyzetbe, ahol szabálytalanság érte, de eleresztett labdája sikeresen utat talált a gyűrűbe. Büntetőjét is értékesítette, így újra 10 pontosra csökkent a Szedeák előnye. A játék félidejét Cservák gólja zárta (35-47).

A szünetet követően Varga percei következtek, előbb labdát elhalászva dobott ziccert, majd lepattanót értékesített. (40-55). Tóth vette vállára a debreceni alakulatot, remek passzaival és betöréseivel partiban maradt a Debrecen(49-61). Csomor Péter ellenállhatatlan formában játszott a harmadik negyedben, a szegediek Antal révén időt kértek. Az időkérést követően Csomor ismét büntetőhöz jutott, amelyet értékesített. A játékot keménység jellemezte, a játékosok saját testi egészségüket nem féltve harcoltak a lepattanó labdákért. Vezendi vezette rá a palánkra a labdát, majd megverve két szegedi játékost, lepasszolta Virághnak a labdát, aki élt is a lehetőséggel. Ráthonyi bíztatta a kispadról tanítványait, örömmel konstatálta, hogy védekezésük összeállt a harmadik negyedre.

Az utolsó negyedbe érve Vezendi és Halápi ütköztek a levegőben, amely a debreceni játékosnak fájt jobban, kénytelen volt elhagyni a küzdőteret. Gáspár találataival rohamosan csökkent a szegediek előnye (60-67). A hangulatra nem lehetett panasz, hiszen közel telt ház előtt játszottak a csapatok egymással. A debreceniek egy óriási hajrát produkáltak, de Csomor, aki a debreceniek egyik legjobbja volt a mérkőzésen, az utolsó percekre lesérült, és a hiányát már nem tudta elviselni a csapat. Ennek ellenére az utolsó negyedet megnyerte a Debrecen, összességében pedig tíz ponttal győzött a SZEDEÁK.

Ráthonyi Tamás: Sajnos nagyon lassan és megilletődötten kezdtünk megint. Nem sokan tudták, hogy ki is eshettünk volna, itt a végén az volt a döntő dolog, hogy 18 pont alatt maradjunk, mert így legalább a legjobb négy között vagyunk. Holnap a Vasassal fogunk játszani a döntőbe jutásért. A második félidőben azért tudtunk egy kicsit partiban maradni, mert addigra tudtuk a védekezésünket a helyére rakni.

Antal András: Nagyon büszke vagyok a fiaimra, hogy sikerült győznünk a Debrecen ellen. Sajnos nem annyival, mint amennyi a továbbjutást jelentette volna. Úgy érzem, az én szegedi szemszögemből, hogy ehhez egy minimális játékvezetői segítséget is kaptak, de egyébként az egész meccsen jól fújtak. A csoport második helyét nem is, legalább a becséletünket visszaszereztük. 

Statisztika: http://kosarsport.hu/utanpotlas/fiu-kadett/game/hunu16/x1516/hunu16_124 

Vármegyei szövetségek