Nyírsuli Kosárakadémia - Budapesti Honvéd 64-46
13
May
2016
Nyírsuli Kosárakadémia - Budapesti Honvéd 64-46
2016. május 13.  |  20:25
Nyírsuli Kosárakadémia - Budapesti Honvéd 64-46 (15-8; 23-18; 22-10; 4-10)

Nyírsuli: Pollák 14/4, Vaskó 7/5, Mohácsi 4, Nagy 2, Mokánszki 12/2, Sitku 13/4, Bolden 12

Honvéd: Szentirmai 6/2, Sebők 4, Pápay 2, Baranyi 5/1, Kopácsi 8/2, Zala 3, Forgács 7, Martinez 6/1, Józsa 5



A mérkőzés első találatát a Honvéd jegyezte. A csapatok fellazult védelme gyors találatokat eredményezett, ennek következtében pár perc elteltével már 5-6 volt az állás a Honvéd javára. A nyitott védekezés egyik csapatnak sem kedvezett, helyzeteiket nem sikerült értékesíteni. A Honvéd mestere, Ronkay László időkérését követően (11-7) formációt váltott csapata, azonban a ziccerben lévő Vaskó kilépett az oldalvonalra, így elvesztették a labdát. Az időkérés nem eredményezett mínőséget egyik csapat játékában sem, rengeteg technikai hibát követtek el. Pollák Balázs gyönyörű egyéni akcióját követően több játékost is magára húzott, majd passzolt ki az üresen álló Bolden Immanuelnek, aki kosárral fejezte be az akciót (13-8). Pollák harciassága kimagaslott a pályán, alacsonyabb termete elképesztő gyorsasággal párosult, és a játékrész utolsó másodperceiben további pontokat szerzett büntetőből csapatának (15-8)

A folytatást követően sem szakadt meg a nyíregyháziak remek sorozata, ellenben a Honvéd játékosainak ezekben a percekben semmi nem jött össze. Szentirmai csillogtatta meg tudását, elképesztő dobásaival ismét közelebb került csapata. (20-14). A játékosok nagyon keményen harcoltak a pályán, de végig sportszerűen. A Nyíregyháziak támadójátéka lelassult, ezzel pontatlanná vált, így Boczkó Ádém kénytelen volt  magához hívnia fiait (20-16). Az időkérés rendbe tette a csapat támadójátékát, egy elfutást követően Vaskó húzta magára a Honvéd játékosait szabadon hagyva Mokánszki előtt az utat, aki nem hibázott. (28-18). A Honvéd bár tetemes hátrányt szedett össze rövid idő alatt, harciossága nem csillapodott, Kopácsi büntetőből dobott pontjai magabiztosságot sugároztak társai irányába, majd Baranyi kínai találatával és Martinez büntetőjével ismét közel került ellenfeléhez (29-23). Az utolsó percekben óriási hajrát követően több mint 10 pontos előnyre tett szert a Nyíregyháza, amelyben nagy szerepet vállalt a Mohácsi-Mokánszki-Pollák trió. A záró momentuma a második negyednek amerikai filmbe illő pillanat volt, ugyanis az Bolden Immanuel dobása az utolsó tizedmásodpercben ért célba (38-26).

A szünet nagyon jót tett a csapatoknak, még az első játékrésznél is harcosabb, elszántabb csapatok jöttek ki az öltözőből. Pollák óriási kedvvel kezdte a mérkőzést, zavaró védekezésével több labdát is elhalászott, amelyeket Bolden könnyedén értékesíteni tudott (51-36). Józsa bedobását követően szemfüles módon Mokánszky vadászta le a labdát, majd teljesen egyedül indult meg, ziccerből volt eredményes. A Honvéd védelme láthatóan nem tudott mit kezdeni Pollák fürgeségével. A közel 20 pontos gólkülönbség állandósulni látszott a két csapat között. Balszerencsés mozdulatnak voltak szemtanúi a mérkőzésre látogató szurkolók, mert egy Nyíregyházi támadást követően a lepattanó labdát Martinez és Kopácsi egymás kezéből halászta el, így a nevető harmadik Mohácsi szerezte azt meg, amelyet értékesített is (62-42). Az utolsó percekre elfogyott a lendület a csapatoknál, a negyedik negyedben mindössze 14 pontot szereztek.

Boczkó Ádám: Nagyon szép nap volt a számunkra, két győzelmet is szereztünk. Kemény küzdelem volt a pályán, letudtuk győzni az ellenfelet és a fáradságunkat is. Gratulálok mind a két csapatnak.



Ronkay László: Egy remek formában lévő Nyíregyháza legyőzött minket. Én úgy érzem, hogy egy kicsit lélektelenül, kicsit feladva játszottak a srácaim. Szeretnék gratulálni a Nyíregyházának, remekül játszottak. Hajrá Honvéd! 

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_123 

Vármegyei szövetségek