Vasas KA - Szolnoki VSI 73-36
13
May
2016
Vasas KA - Szolnoki VSI 73-36
2016. május 13.  |  18:27
VASAS KA - SZOLNOKI VSI 73-36 (18-7, 20-8, 15-13, 20-8)


VASAS KA: Honti 8/2, Csík 5, Koflanovics 2, Somogyi 25/3, Schiller 9/2, Bencsik 11/1, Bulyáki 2, Egressy 6, Meződi 5.

SZOLNOKI VSI: Orbán 6/1, Pallai 12, S.Tóth 2, Gilszki 5, Taiwo 9/7, Bajkó 2/2.


A kezdő sípszót követően a Szolnok játékosa, Taiwo Samuel szerezte meg a labdát, azonban a ziccere kimaradt. A játék első perceit a megilletődöttség jellemezte, mind a két csapat sok technikai hibával játszott. A gólcsendet a Vasas játékosa, Bencsik Barnabás hárompontosa törte meg. Azonban nem sok idejük volt az ünneplésre, hiszen Taiwo büntetők útján hamar kiegyenlített. A Vasas játékosai azonban formációt váltottak és gyors kontratámadások útján visszavették a vezetést. A Szolnok edzője, Tasnádi Zoltán ki is kérte első idejét, amely bejött a csapatnak, hiszen a mester szavai pontokat eredményeztek az időkérést követően. A csapatok igyekeztek utolsó emberig támadni, de rendszeresen megakadt a labda egy-egy védekező játékosban. Kényszerítők útján a Vasas játékosának, Somogyi Ádámnak a labdája utat talált a kosárba. Majd nem sokkal később szintén Vasas játékos, Schiller Levente volt eredményes büntetőkből. A könnyű gólok meghozták a lövőkedvét a Vasas játékosainak, akik a következő támadásaikat is pontokkal fejezték be. Rövid szünet után a Szolnok játéka csak tovább romlott. A játékosok már dobásig sem jutottak el, technikai hibáikat a Vasas játékosai könyörtelenül megbüntették (23-7).

A Vasas örömjátékához csak asszisztálni tudtak a Szolnokiak, ezért a második negyed 38-15 állással végződött. A Szolnok technikailag nagyon fegyelmezetlenül játszott, sok eladott labdájuk mellett a büntetőket is csak 50%-ban sikerült értékesíteni, ezzel szemben a Vasas játékosai a második negyedben a büntetőiket 100%-ban értekesítették. A Vasasnál a legtöbb időt ezidáig Bencsik Barnabás töltötte a pályán, a bizalmat pedig jó játékkal hálálta meg, a csapat pontjainak közel harmadát ő szerezte. A Szolnok csapatánál Taiwo Samuel töltötte a legtöbb időt a pályán (15 percet), és ezalatt 5 pontot szerzett csapatának a 15-ből.

A harmadik negyed első pontját Taiwo Samuel szerezte meg büntetőből. Azonban Somogyi Ádám, a Vasas játékosa azonnal válaszolt rá (41-16). A csapatok védelme fellazult, amely így könnyű gólokat eredményezett. Schiller Bence gyönyörű egyéni akciója két pontot ért a Vasasnak (44-21). A Szolnok játékosai hátrányukat távoli dobásokkal igyekeztek csökkenteni, eredménytelenül. Három perces gólcsendet tört meg a Szolnok játékosa, Orbán Bendegúz (47-26). Az utolsó percek azonban ismét a Vasas nevéhez fűzödnek, akiket a lelkes szurkolóik dobbal és hangorkánnal búzdítottak a helyszínen. (53-28)

Az utolsó felvonásban a fáradság nyomai sem látszódtak Bosnyák Jácint fiain, folyamatosan növelték előnyüket (62-34). A meccs kosarát a Vasas játékosa, Meződi Patrik jegyzi, aki egy testcsellel megverte ellenfelét, és kiszorított helyzetből háttal a palánknak szerzett pontot csapatának. (69-34). Az utolsó percekben már csak egy csapat volt a pályán, a fehér trikósok szebbnél-szebb figurákkal fejezték be támadásaikat, ezzel gyakorlatilag átrohantak ellenfelükön.(73-36).

Tasnádi Zoltán: Gratulálunk a Vasasnak, azt hiszem nem szégyen kikapni az ország egyik legjobb csapatától, mi sajnos foghíjasan tudtunk felállni. Eddig bírtuk sajnos, én azt gondolom, hogy az a rendszer ami két győzelemmel és egy vereséggel nem biztos hogy továbbjutás, az nem biztos hogy egy optimális rendszer, ettől függetlenül próbálunk felkészülni az előttünk álló mérkőzésekre.



Bosnyák Jácint: Azt hiszem erre a mérkőzésre végre ideértünk. Nagyon nehezen indultak számunkra a csoportmérkőzések, és a tegnapi nap folyamán mondtam azt a srácoknak, hogy ma egy új napra fogunk ébredni, ez az új nap most bejött. Az eddigi rosszakat ki tudtuk javítani. Nagyon gratulálok a csapatnak, mert igazán kitettek magukért, a közönség pedig fantasztikus volt. Sajnálom a Szolnokot, mert előrébb láttam őket, de egyikünknek mennie kellett. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_118 


Vármegyei szövetségek