Dávid Kornél KA - Szombathelyi KA 70 - 44
13
May
2016
Dávid Kornél KA - Szombathelyi KA 70 - 44
2016. május 13.  |  15:47

Dávid Kornél KA - Szombathelyi KA 70 - 44 (23-18; 17-5; 10-11; 20-10)

Dávid Kornél KA: Csernavölgyi 15/6, Nagy Zs. 14, Takács Mi. 11/3, Takács Ma. 10/3, Henirich 8, Seyi 5, Pávay 3/3, Bertalan 2, Lukács 2.

Szombathelyi KA: Körmendi B. 9/3, Dokmanovic 8, Józsa 8, Dancsecs 7/4, Verasztó 4, Friedl 3, Horváth 2, Körmedi M. 2, Gyuk 1.

Esélyeshez méltóan kezdte a Fehérvár a találkozót, két és fél perc alatt már 11-4-re vezettek. A Szombathelyt Dancsecs hozta közelebb egy utolsó másodperces triplával, Józsa Szilárd közelijével pedig már csak két egységnyi volt a különbség (13-11). A folytatásban ismét a DKKA dominált, nagyszerű labdajáratások után könnyű kosarakat szereztek, de a hátsó alakzatuk nekik sem állt mindig a helyzet magaslatán. A játékrész végén a Fehérvár sorozatban állhatott a büntetővonalra, más kérdés hogy nem nagyon tudtak élni a lehetőséggel, így csak 5 pontos előnyt tudtak kiharcolni.

Meglehetősen eseménytelenre sikeredett a második negyed eleje, a DKKA 4 percig nem talált a gyűrűbe, míg Váradi Kornél tanítványai sem voltak túl meggyőzőek. Nagy Zsombor talált be középtávolról (25-20), de a mérkőzést továbbra is rengeteg hiba jellemezte. Pávay után Csernavölgyi is beköszönt egy trojkával, melynek vasi időkérés lett a vége (32-22). A félidőig még egy lapáttal sikerült rátenniük Peresztegi Nagy Ákos fiainak, így megnyugtató 17 pontos fórral várhatták a második játékrészt.

A fordulás után a szombathelyi csapat megmozgatott mindent, hogy elkezdje a felzárkózást, de nem sikerült lefaragniuk a hátrányból. A hangulat felfokozódott mindkét oldalon, majd egy vitatott eset után Bertalan Tamás negyedik személyhibája utáni reklamálását technikai hibával jutalmazták a sporttársak. A büntetők után felváltva estek a kosarak, Heinrich Zsombor a szombathelyi oldalon és Körmendi Bence cipelték hátukon a csapatokat. A nagy adok-kapokban a 1 pontot sikerült lefaragnia a hátrányából a SZOKA-nak. (50-34)

Sok hibával indult a negyedik negyed, három játékperc elteltével egy kosarat sikerült szereznie a Fehérvárnak. Körmendi Máté középtávoli dobása törte meg a szombathelyi kosárcsendet az 5. percben. (54-36) A Fejér megyeiek előnyét Csernavölgyi hárompontosa és gyors ziccere növelte 25 pontra. Időkérés után Takács Martin helyezett el egy 8 méteres triplát a szombathelyi hálóba, majd eladott labdából Lukács és Nógrádi volt eredményes. (68-40) A Váradi-tanítványok közül Dokmanovic vette fel a kesztyűt, ám ez kevésnek bizonyult, így a Dávid Kornél KA végig vezetve nyerte meg utolsó csoportmérkőzését. Ezzel eldőlt, hogy a 2-1-es mutatóval a Székesfehérvár bebiztosította helyét a 4 között, a Szombathely pedig csoportutolsóként várja ellenfelét az „A" csoportból.

Statisztika:  http://netcasting.webpont.com/n4/?hunu16_117

Vármegyei szövetségek