SZEDEÁK - Nyíregyházi Sportcentrum KA 57 - 87
13
May
2016
SZEDEÁK - Nyíregyházi Sportcentrum KA 57 - 87
2016. május 13.  |  13:58

SZEDEÁK - Nyíregyházi Sportcentrum KA 57 - 87 (16-21, 10-33, 12-23, 19-10)

SZEDEÁK: Polányi 2, Halápi 8, Meleg 8, Szatmári 3/3, VARGA 21 cserék: Gardi -, KASS 9/6, Balogh 3, Szabó -, Cservák -, Pinnyei 3/3, Banda -.

Níregyháza: POLLÁK 10/3, VASKÓ 38/15, Sitku , MOKÁNSZKY , BOLDEN cserék: Mohácsi, Sipos , Gacsályi , Nagy , Carney , Virányi ,

Nagy iramban kezdődött az összecsapás, minkét fél faulthatáron védekezett, így korán „bónuszba" kerültek a csapatok. Nagyobb különbséget egyik csapat sem tudott kialakítani, így végig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A Nyíregyházánál elsősorban Vaskó György, míg a SZEDEÁK-ból Varga Ákos volt ponterős. A negyed vége a szabolcsiaknak sikerült jobban, így öt pontos vezetéssel zárták a játékrészt.

Kétperces kosárcsenddel kezdődött a második negyed, melyet végül Bolden Immanuel tört meg egy közelivel. Két büntető és egy tripla után már két számjegyűre duzzadt a differencia 16-28), míg a Szegednek nagyon nem ízlett a nyírségi területvédekezés, így időt is kért Antal András. Hiába dobott hosszú idő után kosarat a Szeged Varga révén, Mokánszky két újabb triplával hűtötte le a kedélyeket (18-38). Az extra dobóformát kifogó Nyíregyháza a félidőig még növelni is tudta előnyét, így meglepetésre 28 pontos fórral várhatták a folytatást.

A SZEDEÁK a folytatásban sem találta a ritmust, így a találkozó el is dőlt. A különbség azonban korántsem volt mindegy, hiszen körbeverés esetén a Nyíregyháza hatalmas előnybe kerülhetett ellenfeleivel szemben. A csapatok között már 39 pont is volt, de a Szeged a végén mentette a menthetőt, s „csak" 30 ponttal kapott ki. A nyolcadik kiemelt Nyíregyháza így óriási meglepetésre nagyon közel került a legjobb négy közé jutáshoz.

Antal András: Szomorú vagyok nagyon, sajnos a védekezésünk nagyon gyenge volt, és ez nem adott kellő alapot arra, hogy jól támadjunk. Nagyon sokat hibáztunk a Nyíregyháza zónája ellen, végig egy zavart csapat volt fent a pályán, és sajnos nem tudtam rendet tenni a fejekben a szünetekben sem. Sajnos nem rajtunk fog múlni a négy közé jutás, más csapatoknak is ki vagyunk szolgáltatva. A Debrecent mindenképpen meg kell vernünk, ha másért nem a becsületünkért is.

Boczkó Ádám: Kemény védekezésünkkel rossz dobásokra kényszerítettük az ellenfelet, ez volt a győzelmünk kulcsa. Dicséret illeti a fiúkat.

Statisztika:http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_122 

Vármegyei szövetségek