Budapesti Honvéd - Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI 51-77
13
May
2016
Budapesti Honvéd - Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI 51-77
2016. május 13.  |  12:55


Budapesti Honvéd - Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI 51-77 (12-21, 12-15, 13-31, 10-10)

Honvéd: Szentirmai 9, Lengyel 3, Baranyi 7, Martinez 6, KOPÁCSI 8 cserék: Sebők 3, Barczi -, Hajdú -, Holló 5, Zala 4, Kasza 4, Bór -.

DKA-DSI: VEZENDI 8/6, CSOMOR 14/3, VIRÁGH 8, Balázs 6, GÁSPÁR 13 cserék: TÓTH 12/3, Sólyom 4/3, Pór 3, Balázsi 3/3, Kálmán -, NEUWIRTH 6, Nemes -.

Mindkét együttes agresszív védekezéssel kezdte a találkozót, de míg a Honvéd félpályás emberfogással próbálkozott, addig a hazaiak a területvédekezést választották. Ráthonyi Tamás taktikája bizonyult jó választásnak, hiszen az ötödik percben már 9-2-t mutatott az eredményjelző, így a fővárosiak időt is kértek. A taktikai szünet után Vezendi második tripláját is értékesítette, így a különbség tíz pontra nőtt. A folytatásban a Honvéd is megkezdte a pontgyártást, de a debreceni támadások ezúttal olajozottan működtek, így a különbség állandósult.

Két gyors kosárral zárkózott a Honvéd a folytatásban, melyre Csomor válaszolt egy gyorsindítással. Hatpontos különbségnél Tóth Bence is jelezte, hogy megérkezett a tornára, egy 2+1-es, utolsó másodperces tempó, majd egy Virág Péternek címzett alley-oop formájában. A játék képe, és az eredmény sem változott sokat így a nagyszünetre 12 pontos hajdúsági vezetéssel mehettek a felek.

A félidő után nem csak térfélcsere történt, de egymás védekezését is átvették a csapatok. A Honvéd zónája finoman szólva sem sült el jól, két perc alatt 10-2-t futott a hazai csapat, így kénytelen volt magához hívni fiait a Ronkay-Simon edzőpáros. Hiába állt vissza emberfogásra a fővárosi alakulat, a debreceni rohamokat szinte lehetetlen volt megállítani, Gáspár Mátyás ziccerével már húsz egység volt közte (28-48). Érezhetően átszakadt egy gát Ráthonyi Tamás fiainál, gyakorlatilag átrohantak ellenfelükön.

Az utolsó 15 perc már formalitás volt, minkét stáb pihentethette kulcsjátékosait, az addig kevesebb játéklehetőséget kapók is bizonyították rátermettségüket. A DKA-DSI-nél bátor játékkal mutatkozott be a serdülő korosztály kiválósága Neuwirth Bence, de az egész csapatot dicséret illeti. A Debrecen így már fél lábbal a legjobb négy között érezheti magát.

Simon Nándor: Nagyszerű a szervezés, nagyon jók a körülmények, minden tökéletes eddig a tornán, csak hát ez a ma reggeli játék nem volt az igazi. nekünk nem is a Debrecen ellen kellett elsősorban nyernünk, a tegnapi Szeged elleni vereség már sokkal fájóbb. Délután szeretnénk legyőzni a Nyíregyházát, és ezzel a csoport harmadik helyén végezni.

Ráthonyi Tamás: Ismerjük a Honvéd gyengéit, a területvédekezés így kézenfekvő választás volt, ami be is jött. Végre felszabadultan játszottunk, a cserék is hozzá tudtak tenni, és pihentetni is tudtuk a játékosokat. Ideális mérkőzés volt számunkra.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_121 

Vármegyei szövetségek