Szombathelyi  KA– Vasas KA    72-80
12
May
2016
Szombathelyi KA– Vasas KA 72-80
2016. május 12.  |  23:03

Szombathelyi KA- Vasas KA 72-80 (21-23, 12-22, 16-12, 23-23)

Szombathelyi KA: Józsa 6, DANCSECS 22/9, VERASZTÓ 22/3, Körmendi M 9, Dokmanovic 3 cserék: Friedl Kristóf 1, Bakon -, Körmendi B 5, Gyuk 2, Bogár 2,

Vasas KA: Garamvölgyi -, Csík 15, Somogyi 20/3, Schiller 10, Bencsik 11, cserék: Honti 5, Pakányi 4, Koflanovics -, Kiss -, Bulyáki 7/3, Kelenföldi 8, Meződi -

Fegyelmezett játékkal kezdtek a csapatok. Az első negyedben minkét oldalon rendre kosárral fejeződtek be a támadások. A Vasas kosaraira szinte azonnal megérkezett a vasiak válasza. A kezdő játékrész a fővárosiak két pontos előnyével zárult.

A második játékrész kihagyott szombathelyi büntetővel kezdődött. A palánk alatt kiélezett küzdelem folyt mind a pozíció megszerzésért, mind a lepattanókért. A pontatlan vasi befejezéseket megszerezve könnyű kosarakkal már 8 pontos előnyre tett szert a Vasas Akadémia csapata a 25. percre.

A Váradi Kornél vezette akadémisták fel-felvillantak a második negyedben, de ez nem volt elég a budapesti csapat utoléréséhez, akik 12 pontos előnnyel mehettek a szünetre.

A pihenő után a Szombathely Verasztó vezérletével magasabb fordulatszámra kapcsolt, és a közeli dobásainak köszönhetően pár ponttal közelebb tudott kerülni a piros-kékek csapatához. A harmadik negyedben igen pontatlanul dobó, sok hibával játszó Vasas azonban a lepattanó labdák megszerzésének köszönhetően még mindig előnnyel tudott fordulni a záró szakaszra.

Az utolsó negyed vasi kosárral indult, majd egy szép Csík ziccerrel folytatódott. A negyed első felében szinte minden támadásban kosár született mindkét oldalon, de a fővárosiak tudták tartani előnyüket, majd Somogyi sikeres támadásaival még növelni is tudták azt.

A Vasas Akadémia végig vezetve megnyerte a mérkőzést.

Váradi Kornél: Úgy Gondolom, hogy hatalmasat küzdöttünk, büszke vagyok a srácokra. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy egy nehéz időszakon vagyunk túl. Az első mérkőzéshez képest is előre léptünk. Hiszünk a saját nevelésű játékosok továbbfejlesztésében és a szombathelyi utánpótlásban.

Bosnyák Jácint: Örülök neki, hogy megnyertük ezt a mérkőzést. Bár azt kell, hogy mondjam a Szombathely nagyon megnehezítette a dolgunkat és jó játékot produkáltak. És úgy gondolom, hogy nehéz időszakban vagyunk, ha mondhatom ezt. De holnap egy új napra ébredünk és egy sokkal jobb játékkal fogunk előrukkolni.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_116 

Vármegyei szövetségek