Szolnoki VSI - Dávid Kornél KA  62-57
12
May
2016
Szolnoki VSI - Dávid Kornél KA 62-57
2016. május 12.  |  19:58

Szolnoki VSI - Dávid Kornél KA  62-57 (18-15, 19-6, 10-16, 15-20)

Szolnok: Pallai 8, ANDÓ 13/3, KOVÁCS 7, TAIWO 23, Bajkó 3cserék: Orbán 2, S. Tóth 2, Gilszki 4.

DKKA: Takács 2, Csernavölgyi 8, Heinrich 6/6, Takács Mi. 15/9, Nagy 6 cserék: Awogbemi 4, Lukács 5/3, PÁVAY 11/3.

Két boldog csapat találkozott a csoportmeccsek második körében, hiszen a Szolnok a Szombathelyet, a Dávid Kornél Akadémia pedig a Vasast verte az első meccsén. A Szolnok zónával kezdte a találkozót, meg is lepte ezzel vetélytársát, így egy 7-0-s rohanással kezdték a találkozót. A fehérváriak kosárcsendjét Pávai törte meg, de továbbra sem találták a jászságiak területvédekezésének ellenszerét. Awogbemi és Taiwo már a mérkőzés ezen szakaszában hatalmasat küzdött egymással, pontszerzésben inkább a szolnoki center villogott. A negyed Nagy Zsombor tempójával zárult így hárompontos hátránnyal várhatták a folytatást Peresztegi Nagy Ákos tanítványai.

A folytatásban is színvonalas kosárlabdát láthattak a kilátogatók, a Szolnok szinte végig tartotta minimális előnyét. A játékrész felénél a fehérváriak mestere technikai hibát kapott reklamálásért, a különbség pedig kétszámjegyűre nőtt ezután (28-18). Kissé pontatlanná váltak a felek támadásban, érződött, hogy ez mindkét csapat második meccse a mai napon. Az utolsó percekben Tasnádi Zoltán az 1-3-1-es zónát is előhúzta a taktikai repertoárból, ami működőképes is volt, Andó és Taiwo vezérletével pedig 16 pontra nőtt a különbség.

A nagyszünet után sokkal agresszívabban jött ki a DKKA az öltözőből, s agilis védekezésének köszönhetően 11 pontra zárkózott (37-26). Szép lassan magára talált a Szolnok, s Pallai 2+1-es akciójának „vendég" időkérés lett a vége. A 15 körüli különbség állandósult, minkét csapat hátsó alakzata kellően hatékony volt, felállt védelem ellen nagyon nehéz dolga volt a feleknek. Takács Milán dudaszós hármasával tíz pontra csökkent a differencia, így a döntés az utolsó negyedre maradt.

Lukács triplájával indult a záró játékrész (47-40), melyre Andó rögtön egy közelivel és két büntetővel válaszolt. Peresztegi Nagy Ákos azonban a folytatásban megtalálta azt az ötöst, amely átdobta a szolnoki zónát, amire a jászsági stáb időkéréssel válaszolt. Hiába zárkózott Takács közelijével 6 pontra a DKKA, Taiwo és Pallai kosaraival újra kétszámjegyű lett a különbség (58-48). Az utolsó három percben hiába próbált meg mindent a Fehérvár, jelentősen közelebb kerülniük már nem sikerült, így a Szolnok megérdemelt győzelmet aratott.

Tasnádi Zoltán: Nagy gratuláció a csapatnak, hiszen nagy menet ez volt ma. Ez már a második meccsünk volt, és két nagyon jó szerkezetű csapatot sikerült legyőznünk. A Szombathely és a Fehérvár edzői a mezőny talán legfelkészültebb mesterei, így óriási teljesítmény ez a fiúktól. Megyünk tovább.

Peresztegi Nagy Ákos: Reggel az első félidőben nyertük meg a meccset, most az első félidőben buktuk el. Holnap mindenféleképpen nyerni szeretnénk, majd meglátjuk mire lesz ez elég, hiszen még körbeverés is lehet. A srácokat dicséret illeti, nagyot küzdöttek.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_115 

Vármegyei szövetségek