SZEDEÁK - Budapesti Honvéd 58-54
12
May
2016
SZEDEÁK - Budapesti Honvéd 58-54
2016. május 12.  |  17:44

SZEDEÁK - Budapesti Honvéd 58-54 (9-14, 16-12, 16-17, 17-11)

SZEDEÁK: Halápi 7, MELEG 12, SZATMÁRI 10, Banda 3, VARGA 12 cserék: Polányi -, Pinnyei 8, Balogh 3, Gardi -.

Honvéd: Szentirmai 4, Baranyi 2, KOPÁCSI 14, Lengyel 13, MARTINEZ 16/6 cserék: Sebők -, Zala -, Józsa -, Bór -, Barczi 2, Pápay 2, Forgács 1.

A csoportmérkőzések első körének zárómérkőzésén is meglehetősen megilletődötten kezdtek a csapatok. Sokáig elég langyos volt a találkozó, majd Martinez bődületes zsákolásával ébresztőt fújt a pályán lévőknek (7-12). Kőkemény ütközések és rendkívül fizikális kosárlabda folyt a pályán, nem is csoda, hogy igazán egyik gárda sem tudta elkapni a fonalat, így az első negyed pontszegényre sikeredett.

A Szeged kezdte jobban a második tíz percet, egy 6-0-s futással meg is fordította az eredményt (15-14), melynek fővárosi időkérés lett a vége. A Honvéd három perc után tudott a gyűrűbe találni, a Szeged viszont nem használta ki ezt maradéktalanul. A negyed közepén Balogh triplája és Szatmári távoli kettese után a fővárosi stáb ismét kénytelen volt magához hívni övéit (23-18). Meg is lett az eredménye a gyors fejmosásnak, hiszen két perccel a vége előtt már ismét Antal András tanítványainál volt az előny. A meglehetősen alacsony színvonalú találkozó félidejében egypontos Honvéd előnyt mutatott az eredményjelző.

Minkét együttes ipari mennyiségű ziccert hibázott a fordulás után is, az már ekkor borítékolható volt, hogy amelyik csapat hamarabb megnyugszik, az meg is nyerheti a találkozót. A Honvéd megpróbálkozott a zónavédekezéssel is, amit Gardi Ádám egyből egy triplával büntetett (39-33), de a folytatásban nem nagyon találták az ellenszerét, így a fővárosiak újra ki tudtak egyenlíteni, sőt a negyed végére újra náluk volt az előny.

A záró felvonás Szatmári Zsombor 2+1-es akciójával indult, de az idő előrehaladtával egyre feszültebb lett hangulat, a játékosok pedig továbbra is sok hibával játszottak. A hajrához közeledve Lengyel ziccerével ismét döntetlen volt az állás (50-50), majd Martinez zsákolt ismét óriásit. Varga egy perccel a vége előtt egyenlített, majd röviddel ezután újabb kettest szerzett, mellyel már a SZEDEÁK-nál volt az előny (56-54). Varga Ákos közelijével már négy egység volt a különbség, a Honvédnak pedig már csak 14 másodperce maradt, ezalatt azonban már nem sikerült szerezniük, így a Szeged nyerte a találkozót.

Antal András: Nagyon kiélezett mérkőzés volt, csak gratulálni tudok a Honvédnak, nagyon felkészült csapat. Az első félidőt kicsit eltoltuk, rengeteg kihagyott ziccerünk volt. Védekezésben aztán összeszedtük magunkat, de így is csak a végjátékban tudtuk eldönteni a találkozót. csak gratulálni tudok a fiúknak, a szívük az, ami a végén győzelemhez vezetett.

Ronkay László: A végjátékban döntetlen állásnál volt még két csapatfaultunk, de mi ezt nem használtuk ki, és két ziccert is engedtünk az ellenfélnek. A túlzott akarás és a rutintalanság számlájára írom a mai vereséget.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_120 

Vármegyei szövetségek