Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - Nyíregyházi Sportcentrum KA 65 - 57
12
May
2016
Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - Nyíregyházi Sportcentrum KA 65 - 57
2016. május 12.  |  15:55

Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI - Nyíregyházi Sportcentrum KA 65 - 57 (9-16, 19-20, 20-12, 17-9)

DKA-DSI: VEZENDI 10, Sólyom 2, Virágh -, Kálmán -, GÁSPÁR 13 cserék: Tóth 7/3, CSOMOR 32/9, Neuwirth -, Balázsi 1, Balázs -.

Nyíregyháza: Pollák 7, Vaskó 14/3, SITKU 13, MOKÁNSZKY 13/9, BOLDEN 8 cserék: Mohácsi 2, Carney -.

Két válogatott játékosa nélkül kezdett a Debrecen, hiszen Csomort és Tóthot is a csak a cserék közé nevezte Ráthonyi Tamás. Gáspár Mátyás ziccerével kezdődött a találkozó, melyre Sitku Márton válaszolt büntetőkből. Nagyon megilletődötten kezdtek az együttesek, öt perc elteltével még mindig csak 4-4 volt az eredmény. A negyed végéhez közeledve pályára is léptek a hazaiak pontgyárosai, de Nyíregyháza hatalmas lelkesedéssel hét pontos előnnyel zárta az etapot.

8-0-s futással kezdte a 2. negyedet a Nyíregyháza, így nagyon nehéz helyzetbe került a házigazda, Mokánszky triplája után pedig már 27-11-re alakult az állás. A vendégek kis túlzással amit elengedtek, kosár született belőle, Vezendiék játéka pedig egyre görcsösebb lett. Hiába váltott védekezést Ráthonyi Tamás, a folytatásban sem találta együttese a ritmust. A játékrész végére felébredt a DKA-DSI, és nagyszerű labdaszerzéseiknek köszönhetően 10 pontra csökkentették hátrányukat (26-36), így egy perccel a nagyszünet előtt a vendégek időt kértek. A félidőig már csak egy Csomor Péter ziccer félt bele, így 21 pontos hátrányát ledolgozva újra látótávolságon belülre kerültek a hajdúságiak.

A fordulás után tovább folytatták a nagy rohanást a csapatok, Pollák Balázs és Csomor Péter válaszolt egymás kosaraira. Mindkét gárda a területvédekezést erőltette, melyet először Tóth Bence dobott át, négy pontra csökkentve ezzel a különbséget (37-41). Bolden Immanuel és Gáspár Mátyás hatalmas csatát vívott a festékben, de a különbség az idő előrehaladtával folyamatosan csökkent. Az egyenlítő kosarat ki más, mint Csomor szerezte (48-48), a keveset cserélő nyírségiek pedig egyre fáradtabban mozogtak.

A záró felvonásban is sok kihagyott dobás és eladott labda jellemezte a találkozót, de a DKA-DSI szép lassan meglépett az ősi riválistól. Vezendi középtávolijával már 57-50-re mentek a házigazdák, de továbbra sem nyugodhattak meg, hiszen ellenfelük szívósan tartotta magát. Ha nehezen is, de végül hozták a kötelezőt a hajdúságiak, a folytatásban azonban ennél jóval több kell majd tőlük.

Ráthonyi Tamás: Remélem ezzel a győzelemmel a hazai pálya minden terhét levetettük magunkról. Gratulálok a fiúknak.

Boczkó Ádám: Elégedett vagyok a csapatom teljesítményével, a végsőkig harcoltunk a győzelemért, első félidei remek dobóformánknak köszönhetően nagy előnyre tettünk szert, sajnos a faultproblémáink miatt nem tudtunk végig ezen a szinten játszani, és el is fáradtunk a végére. Gratulálok a Debrecennek.

Statisztika: http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_119 

 


Vármegyei szövetségek