Vasas Akadémia – Dávid Kornél KA 59-63
12
May
2016
Vasas Akadémia – Dávid Kornél KA 59-63
2016. május 12.  |  13:24
Vasas Akadémia / A - Dávid Kornél KA/A 59-63 (10-29, 13-18, 15-5, 21-11)

Nagy iramban kezdődött a találkozó, mindkét együttes igyekezett gyorsan befejezni a támadásait. 4-4-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám ekkor a fehérváriak ritmust váltottak, és Awogbemi vezérletével a negyed derekára tízpontos különbséget harcoltak ki (7-17), s ha a büntetőiket is jobban értékesítik, akár nagyobb előnyre is szert tehettek volna. Bosnyák Jácint a negyed végéhez közeledve technikai hibát kapott, a büntetők után pedig Pávay hárompontosával, és Csernavölgyi duplájával már komoly előnybe került a DKKA (7-24). A játékrészt egy utolsó másodperces fehérvári trojka zárta, így komoly bajba került a korosztály két évvel ezelőtti bajnoka.

A folytatásban Somogyi Ádám fújt ébresztőt társainak egy hárompontos formájában, de még mindig sok hibával kosárlabdáztak a fővárosiak. Mindkét csapat egészpályás letámadással próbálkozott, de ez egyik oldalon sem hozta meg a várva várt áttörést, sokáig stagnált a differencia. A pasarétiek sorra hagyták ki helyzeteiket, míg a Fehérvár elsősorban Awogbemit kereste a gyűrű alatt, így a mesterlövészeiknek is könnyebb dolguk volt. Egy újabb nagyszerű rohanás után a nagyszünetben már 23-47-et mutatott az eredményjelző, így már csak a csodában bízhatott a Vasas.

A fordulás után teljesen más szemléletben jöttek ki a pályára a fővárosiak, védekezésben jóval agresszívabbak voltak, s a játékrészben összesen öt pontot engedélyeztek ellenfelüknek. Minden szabad labdáért óriási harc folyt, s a nagy adok-kapokból a pasarétiek jöttek ki jobban, s a negyed végére tíz egységnyit sikerült is faragniuk hátrányukból, ráadásul Awogbemi beütötte negyedik személyiét is, így a kispadra kényszerült.

A záró felvonásban is elsősorban a fizikai játék dominált, a differencia azonban sokáig nem változott. Öt perccel a vége előtt Somogyi kettesével azonban tíz ponton belülre került a Vasas (47-56), újra nyílttá téve a találkozót, ráadásul Awogbemi is kipontozódott. Bencsik büntetőivel hat pontra zárkóztak fel a fővárosiak, de Takács Martin a legjobbkor köszönt be a triplavonalon túlról (52-61), így két perccel a vége előtt Bosnyák Jácint időt kért. Hiába hajrázott nagyot a Vasas, megfordítaniuk már nem sikerült a találkozót, így megérdemelt győzelmet arattak Peresztegi Nagy Ákos fiai.

Bosnyák Jácint: Borzasztóan kezdtük a mérkőzést, nagyon rossz mentalitással játszottunk, a Fehérvár ideért a döntőre, nekünk ez nem sikerült. Túl nagy előnyt adtunk az első félidőben, így a második játékrészre új célokat kellett támasztani, hiszen a négybe jutásunk is veszélybe került. Sikerült felpörögnünk a fordulás után, de győznünk már nem sikerült. Dicséret illeti a fiúkat, mert nagyon mélyről jöttünk vissza, de ilyen rossz teljesítménnyel talán még sosem kezdtünk. Gratulálok a Fehérvárnak.

Peresztegi Nagy Ákos: Nagyon jól kezdtünk, az első félidőben uraltuk a meccset mind támadásban, mind védekezésben, A második félidőben kihagytunk négy ajtó-ablak ziccert, és ezzel megfordítottuk a mérkőzés lelkiállapotát. A csapat erejét mutatja, hogy szorult helyzetben is helyén volt a szívünk, és nagyon fontos kosarakat szereztünk. Gratulálok a csapatomnak, megyünk tovább.

Vasas Akadémia - Dávid Kornél KA 59-63 (10-29, 13-18, 15-5, 19-11)

Vasas: Garamvölgyi -, Csík -, SOMOGYI 27/6, Schiller 10, Bencsik 9 cserék: Honti 4, Koflanovic -, Kiss 4, Bulyáki 3, Kelenföldi 2.

DKKA: Takács Ma. 9/3, TAKÁCS MI. 15/6, CSERNAVÖLGYI 14/3, Nagy 4, Heinrich 2 cserék: AWOGBEMI 11, Lukács 2, Pávay 6/3.

Statisztika:  http://kosarsport.hu/game/hunu16/x1516/hunu16_114

Vármegyei szövetségek