Így jutottak el a Döntőig
11
May
2016
Így jutottak el a Döntőig
2016. május 11.  |  11:16

A mezőny eleje nagyon kiegyenlített volt, egy csapat sem tudott veretlenül zárni. A keleti csoportban az első három helyezett azonos mérleggel zárt, végül a Szolnoki VSI lett az első, a Debreceni KA a második, a SZEDEÁK pedig a harmadik.

Mögöttük nagy csata zajlott a felsőházért és az alsóházi tagságért. Végül az ELITE Basket Törökbálint és a Budafoki KK kényszerült keresztjátékra, utóbbi a Békési SZSK ellen elvesztette kiemelt státuszát.

A nyugati csoportban két fővárosi egylet, a Vasas Akadémia és a Budapesti Honvéd végzett az élen. A harmadik helyre a Szombathelyi KA futott be. Mögöttük szintén nagy volt a tumultus, itt végül a ZTE KK és a Bajai Bácska FKE kényszerült keresztjátékra. Előbbi megőrizte helyét a legjobbak között, utóbbi viszont elvesztette a kuparendszerű párharcot az OSE Lions ellen.

Februárban kezdődtek el a felsőházi/alsóházi küzdelmek. A Debreceni KA-DSI a felsőházi versengés alatt mindössze egy vereséget szenvedett el, így ők zártak az élen.

A második helyezett a Vasas Akadémia lett. A Szolnoki VSI, a SZEDEÁK és a Budapesti Honvéd magabiztosan harcolta ki a döntős helyét, azonban az utolsó még biztos helyért nagy volt a küzdelem.

A Szombathelyi KA végül utolsó három mérkőzését megnyerve, nagy hajrában lett a hatodik.

Az alsóházi keresztjátékokat a Kosárlabda Akadémia Pécs és a ZTE KK nyerte, így ők játszhattak még a döntőért. Előbbi a Nyíregyházi Sportcentrum KA, míg utóbbi a Dávid Kornél KA ellen kellett, hogy kivívja a legjobb nyolcba jutást.

Végül mindkét párharc szorosan alakult, de a felsőházból jövő csapatok végül megőrizték a helyüket a legjobb nyolcban, így ők készülhetnek a debreceni döntőre.

Vármegyei szövetségek