Ez történt az elmúlt szezonban...
11
May
2016
Ez történt az elmúlt szezonban...
2016. május 11.  |  11:07

A Vasas magabiztosan, veretlenül jutott a döntőbe, míg a Sopron meglepetésre az első meccsét elvesztette a Budafok ellen, de a folytatásban bebizonyították, hogy a döntőben a helyük.

A szurkolók feltöltötték a lelátókat, nem maradt üres hely, és kezdetét vette a mérkőzés.

A Sopron együttese Papp és Németh kosaraival nyitotta a mérkőzést, míg a túloldalt Katona és Schafarek válaszolt egy-egy kettessel. A Horváth-legénység szépen végrehajtott akciókkal magához ragadta az előnyt. A fővárosiaknál eleinte csak Katona tolta a szekeret. A támadó lepattanóit kihasználva, valamint Somogyi két hárompontosával átvette a vezetést a Vasas gárdája a 8. percben.

Németh lépett elő soproni oldalt, és zsinórban 5 pontot szállított a soproni együttesnek, ám a Vasas nyerte a nyitórészt 2 ponttal. Kezdődhetett a második negyed, ahol Katona rögtön az első akcióban kosarat szerzett, és ezzel már kétszámjegyű pont állt neve mellett, majd ezt megfejelte két assziszttal Ábrahám felé. Ám a hazai gárda nem tört meg, és szép csapatjátékkal 1 pontosra csökkentette hátrányát, ám a félidő végére 4 pont lett a különbség a két csapat között.

A második szakasz Besenyői fiainak dominanciájával kezdődött, először tűntek bizonytalannak a hazaiak a mérkőzés folyamán. Amikor szép lassan visszarázódtak volna, Katona és Somogyi egy-egy újabb hárompontossal lecsitította a soproni közönséget. Horváth mester időt kért, hogy rendet tegyen a fejekben, ezután a soproni srácok egy 11-2-es futással 55-55-re felzárkóztak ellenfelükhöz. Most a fővárosiaknak kellett időt kérniük, hogy lenyugtassák a kedélyeket, ez sikerült is, így 3 negyed után döntetlen volt az aranyért folytatott küzdelem.

3 perc elteltével úgy tűnt nem bírnak egymással a csapatok, de akkor mintha megmozdult volna valami soproni oldalon, és 5 pontos előnyt harcoltak ki maguknak, ám ekkor Soós ellen sportszerűtlen hibát ítéltek, így a negyed felénél 1 pontos soproni előnnyel folytatódott a játék. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, mindent beleadva a győzelemért. Megérkeztünk az utolsó percekhez, ahol a Horváth-legénység elkezdett hajrázni. 5 pontos soproni előnynél Besenyői mesternek időt kellett kérnie, de a soproniak nem lassítottak, és egy perccel a vége előtt 9 pontos előnyre tettek szert. Katona emberrel együtt bevert egy hárompontost, de Zöldi egy sportszerűtlen hibát követett el. Idő híján a fővárosi együttes faultokra kényszerült, de már fordítaniuk nem sikerült, így a Soproni Sportiskola egy nagyon színvonalas, óriási csatában megnyerte a Nemzeti Fiú Kadett Bajnokság Döntőjét.



A Döntő végeredménye:

1. Soproni SI

2. Vasas Akadémia

3. Budapesti Honvéd

4. Szombathelyi KA

5. Szolnoki VSI

6. Nyíregyházi Sportcentrum KA

7. Budafok-CSOPA/MAFC

8. Körmendi Törpördögök

Vármegyei szövetségek